Mještani Malog brda tvrde da je "Vodovod" na novu mrežu priključio samo članove DPS-a

Tehnički direktor JP "Vodovoda i kanalizacije" Filip Makrid ocijenio je da su tvrdnje mještana o takozvanoj partijskoj vodi "sramotni komentar"
3 komentar(a)
Ažurirano: 12.07.2012. 15:56h

Mještani centralnog dijela Malog brda, “ljuti opozicionari”, optužili su nadležne iz Javnog preduzeća "Vodovod i kanalizacije" da se na novu vodovodnu mrežu mogu priključili samo njihove komšije - članove DPS-a.

Željko Peruničić je rekao da živi na Malom brdu četiri decenije, ali da još čeka priključenje na gradski vodovod, jer na "partijsku vodu imaju prvenstvo samo podobni".

On tvrdi da se "partijska voda" dovodi selektivno i da "prskalica radi samo u dvorištu članova DPS-a".

Makrid tvrdi da su vodu dovodili po spisku režijskog odbora, a ne partijskoj pripadnosti

Tehnički direktor JP "Vodovoda i kanalizacije" Filip Makrid ocijenio je da su tvrdnje mještana o takozvanoj partijskoj vodi "sramotni komentar".

Vasilije Milošević, međutim, smatra da Makrid dijeli vodu "kao Sula Radov žito".

"Ko je imao žita, dobijao je još, a ko nije imao, nije mogao ništa dobiti. Preskaču i po deset kuća zbog jednog čovjeka iz DPS-a, a voda se dijeli i po babu i stričevima, odnosno kako ko koga poznaje. Jedan ima vodu, njegov komšija nema, a pojedini imaju i po dva priključka. Kada ih pitamo kako je to moguće, oni svi kao jedan kažu - ne znamo. Valjda ih je neko naučio da tako kažu. Voda se dovodi četvrti put i nas su ponovo zaobišli. Imamo jednog komšiju kojem vodovodne cijevi prolaze ispod temelja, a on u kući nema vode...", rekao je Milošević.

Radivoje Radunović rekao je da živi na Malom brdu pet decenija i da još nije stekao pravo na vodu, koje posljednjih dana uopšte nema.

"Ugroženo je pet-šest familija”, upozorava Radunović.

Makrid tvrdi da su vodu dovodili po spisku režijskog odbora, a ne partijskoj pripadnosti.

Makrid je istakao da razumije potrebu stanovnika, ali i naglasio da je mnogo nelegalno sagrađenih kuća

On je ocijenio da je jedinio rješenje za sve stanovnike Malog brda izgradnja centralnog rezervoara.

Makrid je istakao da razumije potrebu stanovnika, ali i naglasio da je mnogo nelegalno sagrađenih kuća.

"Tamo vlada pravo jačeg. Neka dođu da me pogledaju u oči. S obzirom na to da dolazim iz Nikšića, zaista ne znam ko je u kojoj partiji", tvrdi Makrid.

Peruničić, pak, smatra da je put do vode uslovljen sposobnošću da se preko noći “transformiše političko mišljenje”.

Spremi da plate rekonstrukciju

Peruničić je istakao da su mještani spremni da sami finansiraju nabavku pumpi i rekonstrukciju vodovodne mreže.

"Dovodio sam vodu o svom trošku tri puta. Međutim, naprave se nove kuće, oslabi pritisak i ostanem bez vode. Domaćinstva iznad i ispod mene imaju priključak na gradski vodovod, a u mom domu vode nema već četiri decenije", rekao je Peruničić.

On je za svoje potrebe u dvorištu napravio bistijernu. Tvrdi da ljeti potroši oko 100 eura za vodu koju mu dopreme cisternama.

Galerija

Bonus video: