Građanski front: Podgorički biro rada, Zavod za zaluđivanje

Pored stola gdje su "uzimani podaci" dvojica aktivista držali su drugi plakat na kome je pisalo "Regrutni centar DPS-a", a u blizini je bio i "stric"
0 komentar(a)
Ažurirano: 11.07.2012. 15:42h

Aktivisti Građanskog fronta ispred podgoričkog biroa rada organizovali su akciju "Kako doći do posla", kojom su ukazali da su nepotizam i partijska pripadnost ključni uslovi da za zapošljavanje mladih.

Akcija je počela tako što je prekrivena tabla biroa plakatom na kome je pisalo "Zavod za zaluđivanje", a zatim su "nezaposleni šalterskom radniku" davali svoje lične podatke.

Pored stola gdje su "uzimani podaci" dvojica aktivista držali su drugi plakat na kome je pisalo "Regrutni centar DPS-a", a u blizini su bili i "tetka" i "stric".

"Željeli smo da na ovaj tragikomičan način pokažemo kako se dolazi do posla. Svi koji završavaju fakultet sjede i odmaraju. Skeč je sve dovoljno rekao", kazao je aktivista Građanskog fronta Janko Vujović.

On je istakao da ako se nema "stric" ili "tetka" da se ne može doći do posla.

"Čekam dvije i po godine na posao i jedna sam od mladih ljudi koji ne prodaju obraz za nešto drugo. Mladi treba da kažu dosta je i da na njima sve ostaje, jer u suprtnom sve ode dođavola" istakao je Vujović.

On je završio marketing na Fakultetu za poslovne studije i govori četiri jezika. Pokušao je, kako je kazao, da se zaposli u jedno ministarstvo za pripravnika ali nije zadovoljio "zna se koje uslove".

Galerija

Bonus video: