Nijesmo krivi što Cetinje nema vode, ili Šavnik gostiju

Direktor budvanskog Vodovoda tvrdi da 10 mjeseci ne koriste izvorište Podgor sa koga se napaja prijestonica
107 pregleda 7 komentar(a)
voda, česma, Foto: Shuterstock
voda, česma, Foto: Shuterstock
Ažurirano: 09.07.2012. 17:22h

Direktor budvanskog Vodovoda Milenko Medigović dematovao je navode da je Budva krivac što prijestonica Cetinje nema vode, navodeći da nijedna kap u proteklih deset mjeseci sa izvorišta Podgor nije preuzeta od strane toga javnog preduzeća.

"Svako ko je imalo dobronamjeran mogao nas je pozvati i pitati za tu informaciju. Prava istina je da Budva od septembra ne koristi vodoizvorište Podgor, koje je potpuno neekonomično, te da nijedan kubik vode od tada nije potekao prema Budvi. Nama je zaista žao što se Cetinje suočava sa takvom teškom vodovodnom situacijom. Ne može baš Budva da bude kriva ako Cetinje nema vode, ili Šavnik gostiju", kazao je Medigović.

Budvi sva voda, a Cetinjanima bidoni>>>

On je naglasio da se Budva najviše oslanja na regionalni vodovod iz koga crpi najveće količine vode, kao i lokalna izvorišta u Reževićima i Buljarici.

Cetinjski Vodovod negirao je tvrdnje građana da je razlog zbog kojeg taj grad ima učestale prekide u vodosnabdijevanju taj što se voda daje Budvi

Prema njegovim riječima, nije mu jasno odakle optužbe sa Cetinja prema Budvi, jer je svih prethodnih godina imao odličnu saradnju sa tamošnjim gradskim vodovodom.

"Imamo dugogodišnju korektnu saradnju sa cetinjskim Vodovodom i uvijek izlazimo jedni drugima u susret. Tako će biti i nadalje, i tu smo uvijek da pomognemo", zaključio je Medigović.

Vodovod: Krivi su kvarovi i suša

Cetinjski Vodovod negirao je tvrdnje građana da je razlog zbog kojeg taj grad ima učestale prekide u vodosnabdijevanju taj što se voda daje Budvi. Vršilac dužnosti direktora JP Vodovod i kanalizacija, Miloš Ražnatović, kaže "da je tvrdnja da Cetinje nema vode, jer se ona daje Budvi, u potpunosti netačna, kao i to da se pumpe na postrojenjima kvare, odnosno obustave u vodosnabdijevanju događaju samo ljeti".

"Podsjećamo da je vodosnabdijevanje tokom dnevnih časova za koje, od prošle godine, ne važe restrikcije, obustavljano i tokom drugih djelova godine, a da su svi nestanci isključivo u vezi sa objektivnim poteškoćama sa kojima se suočava JP Vodovod i kanalizacija, i – kako je to bilo u više navrata ove godine, posebno tokom proljeća – za radove Elektroprivrede Crne Gore na dalekovodu Buljarica–Vir–Podgor. Svemu tome treba dodati i činjenicu da je riječ o razdoblju velikih suša, što direktno usložnjava čitav proble", kaže Ražnatović u svom reagovanju.

On ističe, da, kada je riječ o tvrdnji da JP Vodovod i kanalizacija ustupa vodu sa svojih izvorišta opštini Budva, sasvim odgovorno tvrdi da to nije istina.

Ražnatović u prilog toj tvrdnji navodi i zvaničan dopis JP Vodovod i kanalizacija Budva, od 4. aprila tekuće godine, u kojem su obaviješteni "kako to preduzeće neće koristiti vodosnabdijevanje sa izvorišta na području prijestonice Cetinje".

Bonus video: