Zbog vozila Ministarstva turizma zamalo došlo do fizičkog obračuna u centru Budve

Nervoza, vreo dan, učinili su svoje, pa su i tenzije na skrivenom parkingu bukvalno uzavrele
107 pregleda 37 komentar(a)
službeno vozilo Budva, Foto: Vuk Lajović
službeno vozilo Budva, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 08.07.2012. 07:39h

Kazna od 20 eura zbog nepropisnog parkiranja koju je izrekla saobraćajna patrola budvanske policije epilog je jednočasovne gužve, koja je umalo prerasla u fizički obračun, na parkingu zgrade u Mediteranskoj ulici, kada je službeni automobil Ministarstva održivog razvoja i turizma, "reno" (PG MN 577) blokirao pet parkiranih vozila.

Nakon što nije mogla da isparkira svoj automobil ispred koga se parkirao "reno", vlasnica automobila alarmirala je sve opštinske službe i policiju, kao i redakciju "Vijesti" jer, kako je kazala, punih sat vremena morala je da čeka da se pojavi vlasnik Vladinog automobila.

Automobil, kako se kasnije ispostavilo, Ministarstva turizma, našao se u Budvi jer je vozač svratio nakratko u povratku u Podgoricu da vidi tetku, kojoj je kupio ljekove. Ali, za nesreću, nepropisno parkiranje ga je dovelo u krajnje nezgodan položaj.

Nervoza, izrazito sunčan, vreo dan, učinili su svoje, pa su i tenzije na malom skrivenom parkingu u strogom centru grada, tokom jednočasovnog čekanja, bukvalno uzavrele.

"Vijestima" je u Ministarstvu turizma potvrđeno da je vozač službenog automobila zaposlen upravo na tom radnom mjestu u Ministarstvu, te da je službeno vozio do Tivta, za šta je imao i putni nalog

Međutim, ubrzo je stigla patrola saobraćajne policije, koja je imala na više mjesta u Budvi asistenciju, pa je to bio i razlog što su morali ih sačekati.

U isto vrijeme, iz ulaza zgrade izašao je vozač Vladinog automobila, koji je izvinjavajući se svima pokušao da se isparkira. Međutim, tada je nastala prava prepirka i međusobno optuživanje.

I dok su ga nervozni vlasnici parkiranih vozila koje je blokirao optuživali da je punih sat vremena ostavio vozilo, dotle se vozač Ministarstva turizma branio da je na službenom zadataku, te da je samo svratio do stare tetke da joj donese prijeko potrebnu pošiljku.

Ubrzo se polemici u dvorištu priključila i vozačeva tetka, koja je potvrdila priču sestrića optužujući vlasnike automobila da uopšte nijesu stanari zgrade, te da oni koriste parking na koji nemaju pravo.

" Ja sam stara, živim sama i bolesna sam. Sestrić mi je stigao da mi donese ljekove. Ti ljudi koji su tu bili, oni i ne žive u ovoj zgradi. Meni pripada jedno parking mjesto. I sada moj sestrić mora zbog njih da ispašta", ispričala je vozačeva tetka.

Kako su međusobne optužbe prešle granicu, reagovali su i saobraćajni policajci, koji su u jednom trenutku spriječili da ne dođe i do fizičkog obračuna. I dok su se strasti smirile, vozač je preparkirao automobil i odblokirao ostale, saobraćajni policijaci su na licu mjesta izrekli novčanu kaznu.

A redakcija "Vijesti" je nakon obavljenog posla bila zatrpana telefonskim pozivima svih aktera događaja, koji su krivicu prebacivali jedni na druge.

"Vijestima" je u Ministarstvu turizma potvrđeno da je vozač službenog automobila zaposlen upravo na tom radnom mjestu u Ministarstvu, te da je službeno vozio do Tivta, za šta je imao i putni nalog.

Bonus video: