Otvorena kruzing sezona u Baru: Britanski brod doveo 1.300 turista

Tanja Novović iz Službe za odnose sa javnošću AD "Port od Adria" ukazala je na značajan rast kruzing biznisa u Baru u odnosu na 2017. u kojoj je na gatove ove kompanije pristalo devet brodova sa 11.000 putnika
107 pregleda 0 komentar(a)
Kruzer "Marella Celebration", Bar, Foto: Port of Adria
Kruzer "Marella Celebration", Bar, Foto: Port of Adria
Ažurirano: 01.06.2018. 12:41h

Treća barska kruzing sezona otvorena je jutros dolaskom kruzera “Marella Celebration” britanske kompanije “Marella” na gat AD Port of Adria, koji je u ovaj grad doveo 1.300 turista iz Velike Britanije. Iz AD Port of Adria najavili su da će ove godine u Bar doći još 15 kruzera.

Britanske turiste su po silasku sabroda dočekali folklor KUD "Jedinstvo", priganice, sir, med, crmničko vino i rakija, a na Šetalištu kralja Nikole, uz koordinaciju sa predstavnicom klastera turizmai Kreativne radionice Oljom Fatić, i štandovi sa domaćim suvenirima i rukotvorinama, te Infopunkt TO Bar.

Ističući da njihov stari poslovni partner - kompanija "Thomson" - sada nosi ime "Marella", vlasnik "Allegra Montenegro" preko koje kruzeri dolaze Mihailo Vukić istakao je da su iz "Marelle" već potvrdili dolaske i u naredne dvije godine, a da će pored njihovih stizati i kruzeri španske kompanije "Pulmon Tours" "sa kojima smo pregovarali još 2014."

Vukić je akcentovao da je ove godine doček i prihvat turista mnogo bolje organizovan, na čemu je zahvalio AD Port of Adria i TO Bar, i ukazao da je za samo tri godine Bar uspio da "pretekne" brojne mediteranske kruzing destnacije.

"Drač je i dalje na šest- sedam dolazaka u sezoni. U Baru moramo biti svjesni da 25.000 kruzing turista u sezoni nije malo, zato treba da proširimo ponudu karakterističnih proizvoda i autentičnih gastronomskih specijaliteta ovoga kraja", ukazao je Vukić.

Tanja Novović iz Službe za odnose sa javnošću AD "Port od Adria" ukazala je na značajan rast kruzing biznisa u Baru u odnosu na 2017. u kojoj je na gatove ove kompanije pristalo devet brodova sa 11.000 putnika.

"Global Ports Holding konstantno povećava vidljivost Bara kao kruzing destinacije na Mediteranu, u čemu značajnu ulogu ima i to što je Port of Adria sada ISPS sertifikovana luka", dodala je Novović.

Vršilac dužnosti direktorice TO Bar Sanja Simović Mitrović izjavila je da su turistima sa kruzera najzanimljiviji Stari Bar, Stara maslina na Mirovici i krstarenje Skadarskim jezerom, dodajući da će TO Bar na info-punktu na Šetalištu kralja Nikole davati informacije i dijeliti kompletan turističko- propagandni materijal sa planom grada.

Bonus video: