Na Adi Bojani akcija protiv nelegalne gradnje

Biće postavljeno 30 tabli u dijelu delte Bojane prema Velikoj plaži i još toliko na Adi, a cilj akcije je da se zaštiti preostali prostor od nelegalne gradnje
1 komentar(a)
Ažurirano: 06.07.2012. 15:38h

U regionalnom parku Delta Bojane počela je akcija postavljanja informativnih tabli, sa ciljem da građani informišu o radnjama koje nisu dozvoljene u okviru pojasa rijeke Bojane.

Projekat je počet sa razlogom da se na neposredan način omogući prijavljianje onih pojedinaca koji nelegalno gradne illi na drugi način devastiraju taj prostor.

Akcija je pokrenuta od strane MANS-a, a realizuje se u okviru projekta koji je podržala Evropska Unija preko kancelarije svoje Delegacije u Podgorici, a koji ima za cilj da poveća transparentnost i odgovornost u upravljanju prostorom.

U prvoj fazi akcije će biti postavljeno 30 tabli u dijelu delte Bojane prema Velikoj plaži, dok će još toliko biti postavljeno na samoj Adi, duž obale rijeke.

Cilj akcije je i da se preventivno djeluje i zaštiti preostali prostorod nelegalne gradnje koja na svom intezitetu dobija upravo tokom ljetnjih mjeseci.

MANS je u saopštenju izjavio da smatraju da se ulcinjska ispostava Uprave policije ove godine mora aktivnije nego prethodih godina uključiti u zaštitu ovog područja.

Prije svega jer je nelegalna gradnja već odavno definisana kao krivično djelo, te da je prema informacijama koje MANS dobija od mještana, i dalje veoma aktivna trgovina državnim parcelama na obalama Bojane.

Galerija

Bonus video: