EX YU aviation o Đurišiću: Nedodirljivi direktor sa previše grešaka

"Do danas nema pomena o krivcu za stanje u nacinoalnoj aviokompaniji", navodi se u tekstu
85 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 05.07.2012. 12:02h

Portal EX YU aviation, objavio je tekst o direktoru Montenegro erlajnza Zoranu Đurišiću naslovljenom "Previše grešaka" u kojem navodi da "uprkos višemilionskim gubicima, dugovanjma, konfliktu interesa i tvrdnjama o navodnoj korupciji, Zoran Đurišić već 18 godina opstaje na poziciji Izvršnog direktora".

Na portalu se mogu pročitati razni tekstovi o avio kompanijama koje posluju na prostoru bivše Jugoslavije,

"Međutim, ne čini se da će se Đurišić suočavati sa bilo kakvim posljedicama, obzirom na njegovo dobro pozicioniranje u vladajućoj Demokratskoj partiji socijalista (DPS)"

U tekstu se podsjeća da se "pored finansijskih nevolja, rukovodstvo aviokomapnije suočilo sa istragom u vezi sa načinom uspostavljanja planirane podružnice u Srbiji – komapnijom Master Airways u Nišu 2006. godine.

"Nadalje, predmet podrobne istrage je bio i slučaj davanja u zakup aviona Fokker 100 sada već nepostojećoj albanskoj aviokompaniji Albatros Airways prije par godina. Krajem prošle godine, tokom istrage o korupciji, policija je zaplijenila dokumentaciju iz sjedišta aviokompanije u Podgorici. Zaplijenjena dokumentacija se odnosi na način kako je Montenegro Airlines dužio aerodromske takse u periodu od 1994. do 2009. godine.“

"Međutim, ne čini se da će se Đurišić suočavati sa bilo kakvim posljedicama, obzirom na njegovo dobro pozicioniranje u vladajućoj Demokratskoj partiji socijalista (DPS). Đurišićeva supruga, Milica Pejanović Đurišić sada obavlja funkciju Ministra odbrane i visoko je rangirana u DPS-u, partiji koja dominira crnogroskom političkom scenom u proteklih 22 godine. Vlada Crne Gore je nedavno donijela odluku kojom se otpisuje dug Montenegro erlajnza i mjere o otpisu dugovanja i pune milioni u nacionalnu aviokompaniju. Vlada je naložila crnogorskim aerodromima da snize iznos taksi samo za glavnog klijenta. Do danas nema pomena o krivcu za stanje u nacinoalnoj aviokompaniji", navodi se u tekstu.

Galerija

Bonus video: