Izraelski turisti na konjima obilaze Crnu Goru

Izraleci su u petak, prvi dana zanimljivog putovanja na konjima, prošli dio Bjelasice do eko katuna “Vranjak” na kojem su i noćili
94 pregleda 3 komentar(a)
Ažurirano: 30.06.2012. 16:12h

Od Kolašina do Pive, preko nekoliko crnogorskih planina, na konjima, planira da prođe grupa izraelskih turista, narednih sedam dana. Tu atraktivnu turističku rutu, organizovala je kolašinska turistička organizacija “Eko turs”.

Izraleci su u petak, prvi dana zanimljivog putovanja na konjima, prošli dio Bjelasice do eko katuna “Vranjak” na kojem su i noćili. U subotu ujutru su nastavili do Biogradskog jezera, a potpom dalje.

Već prvog dana boravka na Bjelasici gosti iz te daleke zemlje, bili su oduševljeni prirodnim ljepotama ali i načinom života crnogorskih stočara, koji su u ovo doba godine na katunima sa stokom.

Grupa izraleca će narednih dana jahati na konjima iz kolašinskog kraja, ali osedlanim sedlima, koje su turisti donijeli sa sobom.

Oblilazak Bjelasice na konjima u turističku ponudu, još prije petnaestak godina uvrstilo je turističko preduzeće "Jelka turs". Na eko katunu "Vranjak" gosti tokom cijelog ljeta imaju priliku da uživaju u jahanju konja. Umjesto sedala, gosti tog turističkog naselje jašu na drvenim, ručno izrađenim samarima, kakvi se na sjeveru Crne Gore koriste već vjekovima.

Galerija

Bonus video: