Dodatna odjeljenja na elektrotehnici, građevini i saobraćaju

Prijavljivanje učenika će biti sredinom avgusta“, saopštila je Ivona Međedović iz PR službe Ministarstva
0 komentar(a)
srednjoškolci, Foto: Vesko Belojević
srednjoškolci, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 29.06.2012. 15:03h

Ministarstvo prosvjete i sporta prihvatilo je formiranje dodatnih odjeljenja u pojedinim srednjim školama u Podgorici i to u oblastima elektortehnike, građevine i saobraćaja.

Kako je saopšteno iz tog vladinog resora još jedno odjeljenje biće upisano u Srednju stručnu školu „Ivan Uskoković“ na smjeru špeditersko - agencijski i carinski tehničar, Srednjoj građevinsko - geodetskoj školi „Inž. Marko Radević“ odjeljenje za program arhitetktonski tehničar, dok će u Srednjoj elektrotehničkoj školi „Vaso Aligrudić“ biti mjesta za dodatno odjeljenja za smjer elektrotehničar računara.

„Naknadni konkurs za upis učenika u srednje škole za školsku 2012./2013. godinu biće objavljen najkasnije do 16. jula, u kojem će pored navedenih programa biti oglašena nepopunjena upisna mjesta u prvom upisnom roku u svim srednjim školama u Crnoj Gori.

Prijavljivanje učenika će biti sredinom avgusta“, saopštila je Ivona Međedović iz PR službe Ministarstva.

Ona je saopštila i da je primijetan rast broja učenika koji su ostavarili odličan opšti uspjeh u toku prethodnog školovanja za upis u programe koji se realizuju u stručnim školama.

Bonus video: