Zaposleni u IN TV suspendovani zbog povreda radne obaveze, otkazi za četvoro

Radnici tog medija ogorčeni su na upravu koja im duguje četiri i po plate, pa su se u pratnji advokata obratili Inspekciji rada
13 komentar(a)
televizija, Foto: Shutterstock.com
televizija, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 28.06.2012. 11:16h

Zaposlenim u IN Televiziji danas je zabranjen ulaz u prostorije tog medija, a uprava ih je na oglasnoj tabli obavijestila da je četvoro dobilo otkaz, a 25 zaposlenih je suspendovano.

Oko 40 radnika juče je odbilo da obavlja radne zadatke zbog dugovanja od četiri i po zarade.

Na obavještenju koje nije potpisano, a u koje su “Vijesti” imale uvid, navodi se da je 25 radnika suspendovano od 27. juna, do okončanja disciplinskog postupka zbog neizvršavanja radnih obaveza, povreda radnih obaveza koja ima teže posljedice za poslodavca i nedoličnog i uvrijedljivog ponašanja.

Radnici tog medija ogorčeni su na upravu koja im duguje četiri i po plate, pa su se u pratnji advokata obratili Inspekciji rada. Kako su kazali, odluku o suspenziji i prestanku radnog odnosa niko nije potpisao, niti im je iko uručio rješenja.

Advokat radnika te televizije Milan Radulović kazao je “Vijestima” da su radnici nezakonito sankcionisani jer nikakvu odluku ili rješenje o suspenziji ili otkazu nijesu dobili.

"Krši se zakon i tim što je Centralni registar privrednog suda kao direktor upisan Dragan Marković i on je jedini čiji se potpis može naći na dokumentima, iako se u televiziji potpisuje drugo lice”, objasnio je on i poručio da treba stati na kraj bezakonju u tom mediju.

Prema njegovim riječima, Inspekcija rada već je izdala nalog upravi da isplati zaostale zarade, što oni nijesu ispoštovali.

Radnici su u petak tužili televiziju. Problem dodatno komplikuje i to što je doskorašnji v.d. direktor razriješen dužnosti, a nije imenovan novi.

Bonus video: