Vodovod Podgorica upozorio: Zavrtaće ventile kad primijete prskalice

Eventualne nestašice vode biće svedene na minimum, s obzirom da su u Vodovodu u mogućnosti da nadziru potrošnju
204 pregleda 13 komentar(a)
Vodovod Podgorica, Foto: Zoran Đurić
Vodovod Podgorica, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 27.06.2012. 08:44h

Građani Podgorice imaće dovoljno vode tokom ljeta, ako je budu racionalno trošili, saopštili su iz JP "Vodovod i kanalizacija".

Portparolka Nataša Novaković kazala je da se u ljetnjem periodu, sa povećanjem temperature, znatno povećava i potrošnja vode iz gradskog vodovoda.

Ona je upozorila da se često, naročito u rubnim djelovima grada, voda nenamjenski troši za zalivanje voćnjaka, bašti i pranje automobila, što dodatno otežava snabdijevanje potrošača.

Novaković je istakla da organizovanim i pravilnim režimom rada pumpnih agregata "Vodovod" za sada održava uredno vodosnabdijevanje čak i na višim kotama u gradu.

Ona je upozorila da će, ako primijete neracionalnu potrošnju u prigradskim zonama, tom dijelu grada automatski biti isporučivano manje vode.

"Molimo sve sugrađane koji žive u prigradskim djelovima da ne zalivaju bašte i dvorišta vodom iz gradskog vodovoda, jer na taj način ugrožavaju svoje komšije i onemogućavaju da i oni imaju dovoljno vode u periodu kada nam je svima prijeko potrebna. Podsjećamo sve potrošače da je voda iz gradskog vodovoda namijenjena prvenstveno za piće, pripremanje hrane i održavanje osnovnih higijenskih potreba", rekla je Novaković.

Ona je istakla da će eventualne nestašice vode biti svedene na minimum, s obzirom da su u mogućnosti da nadziru potrošnju.

"Krajem aprila završen je projekat hitne rehabilitacije vodovodnog sistema Glavnog grada... Time je obezbijeđeno sigurnije vodosnabdijevanje uz punu kontrolu raspodjele potrošnje na primarnim cjevovodima i praćenje svih bitnih promjena u vodovodnom sistemu...", pojasnila je Novaković.

Ona je istakla da su na svim crpnim stanicama izvršeni remonti pumpnih agregata, kako bi se što spremnije ušlo u ljetnju sezonu.

Novaković je ocijenila da je nedostatak voda najveći problem današnjice u cijelom svijetu i pozvala građane da je ekonomičnije troše.

Bonus video: