Otvorena likovna kolonija u Plavu, stiglo 25 umjetnika

Na otvaranju kolonije prisustvovao je direktor Fonda za manjine Safet Kurtagić koji je poželio učesnicima mnogo uspjeha
170 pregleda 0 komentar(a)
likovna kolonija, Plav, Foto: Amil Ibrahimagić
likovna kolonija, Plav, Foto: Amil Ibrahimagić
Ažurirano: 25.06.2012. 19:18h

U eko-planinarskom naselju Hrid otvorena je četvrta međunarodna studentska likovna kolonija, u kojoj će učestvovati 25 studenata sa svojim profesorima iz Crne Gore, Srbije, BiH, Makedonije, Bugarske, Hrvatske.

Likovna kolonija će trajati sedam dana, a učesnici će za to vrijeme obići brojne turističke lokalitete opštine Plav, koje će prenijeti na svoja platna. Likovnu koloniju već četvrti put organizuje PSK „Hrid“ zajedno sa Internacionalnim univerzitetom iz Novog Pazara.

Jedan od organizatora kolonije Edin Jadadić iz PSK „Hrid“ kazao je na otvaranju da je od prvog dana bio cilj da se okupe studenti sa nekoliko likovnih akademija, te da planiraju da slike sa dosadašnjih kolonija krenu u obilazak kroz galerije Crne Gore i okruženja.

„Ove godine su nam podršku pružili Opština Plav, Fond za manjine, NP „Prokletije“, Planinarski savez Crne Gore. Od ove likovne kolonije očekujemo dosta dobrih slika, a mi iz kluba smo tu da učesnicima pružimo sve što im bude potrebno. Planom projekta je predviđeno da se obiđe Hridsko jezero, drugi dan obilazimo turističke lokalitete u Gusinju na Alipašinim izvorima, Grebajama, vodopadu Grlja“ kazao je Jadadić.

Prof. dr Fehim Husković, dekan Departmana lijepih umjetnosti na Internacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru, jedan od začetnika ove kolonije, istakao je da je kolonija svake godine bogatija po imenima učesnika, te da je organizacija sve bolja.

Na otvaranju kolonije prisustvovao je direktor Fonda za manjine Safet Kurtagić koji je poželio učesnicima mnogo uspjeha.

Bonus video: