Prvi put na crnogorskom primorju mješovite policijske patrole

"Tek tada se okonča istraga znaće se kakve će konsekvence snositi Jauković", kazao je Vuksanović
9 komentar(a)
Ažurirano: 22.06.2012. 13:57h

"Prvi put u Crnoj Gori u turističkoj sezoni, kada je povećan rizik od najtežih krivičnih djela, biće angažovani agenti Interpola, a formirani su zajednički istražni timovi sa Hrvatskom,Srbijom i Albanijom, što znači da će prvi put uniformisana lica iz ove tri zemlje biti u patrolama sa našim policajcima. To je akcija “Naš policajac-moj policajac” kojom želimo da pošaljemo poruku da je Crna Gora stabilna i bezbjedna zemlja i da se svako u njoj može osjećati kao u svojoj kući", rekao je danas direktor Uprave policije Crne Gore Božidar Vuksanović.

Na otvaranju VI Godišnjeg sastanka sa oficirima za vezu i policijskim atašeima akreditovanim za Crnu Goru u hotelu „Prinses“, Vuksanović je u prioritete kojima će Uprava policije Crne Gore posvetiti posebnu pažnju ubrojao jačanje bezbjedonosnog ambijenta, vladavinu prava, rasvjetljavanje najtežih krivičnih djela i pronalaženje lica za kojima se traga.

Na novinarska pitanja nakon svečanog otvaranja, kako tumači izjave kolege Dragana Lukača iz policije BiH o kontaktima crnogorskih tajnih agenata sa Naserom Keljmendijem, Vuksanović je rekao da je crnogorska policija “otvorena za saradnju ne samo u ovom, već i u svakom drugm slučaju”.

"Bilo bi neumjesno komentrisati izjave, ipak, mi ćemo biti otvoreni za saradnju, komunikacija na regionalnom nivou i upravo sa atašeima za vezu biće intenzivna, ne samo kod ovog predmeta, sve ono što budemo imali kao informaciju, procesuiraćemo u skladu sa našim nadležnostima. Intenzivno sarađujemo sa federalnom policijom BiH", naveo je Vuksanović.

"Prvo da se okončaju procedure"

U komentaru novinarskog pitanja kako će sankcionisan policajac Božida Jauković iz Herceg Novog zbog prekoračenja ovlašćenja u incidentu sa bivšim liderom liberala Slavkom Perovićem, on je kazao da prvo treba da budu okončane “sve procedure i istražne radnje”.

"Tek tada će se znati kakve će konsekvence snositi Jauković", kazao je Vuksanović.

U govoru pred policijskim atašeima i policajcima za vezu iz 20 zemalja Evrope, Vuksanović je najavio i formiranje Kluba privrednika “koji treba da ukažu na to što ih sprječava da legalno rade”, dodajući da su predviđeni i novi modeli saradnje sa tužilačkom organizacijom.

Galerija