Marković: Keljmendi je u Crnoj Gori odgovarao za svoja djela

On smatra da Lukač ne treba da podučava crnogorske institucije kako da rade i da BiH treba da se bavi svojim problemima
37 komentar(a)
Duško Marković, Foto: Arhiva "Vijesti"
Duško Marković, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 22.06.2012. 10:14h

Naser Keljmendi je za djela koja je učinio u Crnoj Gori odgovarao u skladu sa zakonom, kazao je ministar pravde i ljudskih prava Duško Marković, i poručio bosanskim institucijama da se bave svojim problemima.

ANB traži od Lukača podatke o kontaktima agenata i Keljmendija >>>

Bosanska Federalna policija (FP) i Tužilaštvo vode aktivnu istragu oko organizacije kontraverznog biznismena Nasera Keljmendija, kazao je juče direktor FP Bosne i Hercegovine Dragan Lukač, navodeći da su sa Keljmendijem sarađivali i pojedinci iz crnogorske Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB).

"Mislim da bi bilo dobro da bezbjednosne službe BiH zakonito i efikasno rade svoj posao na svojoj teritoriji, jer Keljmendi živi u Sarajevu i tamo ostvaruje svoju neku vrstu biznisa, a za ono što je radio u Crnoj Gori već je odgovarao u skladu sa zakonom", kazao je Marković.

On smatra da Lukač ne treba da podučava crnogorske institucije kako da rade,"jer nas ocjenjuju Vlada i parlament, a u procesu evro-intgracija i Evropska komisija".

"Ocjene o tm radu su najbolje, a na osnovu takvih rezultata mi ćemo dobiti pregovore. Na tom planu Lukaču preostaje još mnogo posla. Ja mu savjetujem kao iskusniji u administraciji, da se sopstvenom poslu posveti", poručio je Marković.

Bonus video: