Ideja rožajskog gimnazijalca zainteresovala poznatog privrednika

Dženel kaže da je riječ o naizgled običnom smještaju za pse koji se sastoji od više prostorija i posebnog odjeljenja
181 pregleda 3 komentar(a)
azil za pse, Podgorica, Foto: Zoran Đurić
azil za pse, Podgorica, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 21.06.2012. 15:56h

Iako biznis ideja maturanta rožajske gimnazije Dženela Prentića nije ušla u najuži izbor na Berzi preduzetničkih ideja Univerziteta Donja Gorica u Podgorici, ona bi vrlo lako mogla da se realizuje. Naime, Prentićev projekat o skloništu za životinje otkupio je vlasnik kompanije “Zetagradnja” Blagota Radović.

Dženel kaže da je riječ o naizgled običnom smještaju za pse koji se sastoji od više prostorija i posebnog odjeljenja u kojem bi se psi hranili, liječili i družili.

“Azil bi bio izmješten u dijelu grada u kojem postoje nesmetani uslovi za uzgoj, možda i dresuru životinja, a koji ne bi remetio mještane. Projekat zahtijeva i zapošljavanje više ljudi, a korist od njega je višestruka” rekao je Prentić , koji nije želio da otkrije ekskluzivne detalje ideje koja je na neki način zaštićena, ali „koju bi, ipak, neko mogao da preuzme“.

Pobornik zaštite životinja

Koordinator Berze preduzetničkih ideja Marko Nišavić je kazao da je Radović prepoznao kvalitet te ideje i da planira da ulaže u taj projekat.

“Uz ponudu od 200 eura on je podržao Prentića što je bilo posebno interesantno, jer je Radović bez prezentacije prepoznao značaj njegove ideje. Inače Prentićeva ideja je ušla među 26 najboljih projekata i našla se u specijalnom izdanju knjige koju smo objavili”, rekao je Nišavić.

Najboljih 10 projekata su nagrađeni sa po 100 eura, a oni koji nijesu ušli u uži izbor, među kojima je i Prentićev, dobili su po 50 eura.

“Berza je susret ponude i tražnje u kojoj učestvuje 19 renomiranih crnogorskih kompanija. Raspisali smo konkurs na koji sa svojim idejama mogu učestvovati svi studenti i učenici srednjih škola iz Crne Gore. Cilj berze je da podstiče razvoj preduzetničkih, odnosno biznis ideja,” rekao je Nišavić.

Prentić je kazao da je na ideju projekta skloništa za životinje došao jer je veliki pobornik zaštite životinja, naročito pasa lutalica „koji su ugroženi, a ima ih na stotine na rožajskim ulicama“.

“Projekat je usmjeren i na zaštitu djece i ljudi čije živote ugrožavaju psi lutalice. Ponosan sam što je neko prepoznao značaj moje ideje i uvjeren sam da će je gospodin Radović sprovesti u djelo”, rekao je Prentić .

Bonus video: