Gosti "Avale" po vrućini vuku kofere, jer je autobusima zabranjen prolaz do hotela

"Predstavnici agencija se snalaze kako sami umiju, kombijima prevoze goste do hotela"
72 pregleda 19 komentar(a)
Ažurirano: 20.06.2012. 07:41h

Umorni i nerijetko revoltirani inostrani gosti koji vuku kofere i po stotinu metara kako bi došli do recepcije hotela „Avala“, jer autobusima koji ih dovode na kružni tok, udaljenom gotovo 200 metara od elitnog hotelskog komopleksa, je zabranjen prolaz Mediteranskom ulicom - skandalozna je situacija sa kojom se svakodnevno suočavaju turistički agenti posredstvom kojih uglavnom zapadnoevropski gosti dolaze na odmor u „Avalu“, a još gori je utisak koji sa sobom nose isti ti turisti, kojih već prvog dana odmora dočekuju problemi, zbog čega su brojne žalbe na račun onih koji su ih tu doveli.

Turistički agenti iznajmljuju čak i kombi vozila kako bi od kružnog toka prebacili goste, pa čak i privatne automobile, jer u svakoj od organizovanih grupa ima i invalida ili teško pokretnih.

Da je situacija veoma ozbiljna, jer turističke agencije trpe velike kritike od strane gostiju, koji se na samom početku svoga ljetovanja suočavaju sa velikim neprijatnostima, potvrdio je i generalni menadžer hotela "Avala" Milan Pavićević, koji je u pismenom dopisu upoznao je opštinski Sekretarijat za gradsku insfratrsukturu, te crnogorsko turističko udruženje, zahtijevajući da se pod hitno riješi problem , kako gosti ne bi trpjeli svakodnevna maltretiranja.

"Zbog skoro ustanovljenog režima saobraćaja, odnosno, zabrane prolaska autobusima od kružnog toka u pravcu hotela, nailazimo na svakodnevni protest naših partnera i negodovanje gostiju.

Zbog skoro ustanovljenog režima saobraćaja, odnosno, zabrane prolaska autobusima od kružnog toka u pravcu hotela, nailazimo na svakodnevni protest naših partnera i negodovanje gostiju

Prije pismenog zahtjeva upućenom CTU, menadžment „Avale“ na čelu sa administratvnim direktorom Viktorom Golikovim, obratio se i sekretaru za gradsku infrastrukturu Nikoli Divanoviću, u kome ga upoznaje sa problemom.

"Kao i prošle godine, postavljen je znak o zabrani prolaska autobusa kroz Mediteransku ulicu do našeg hotela. Trenutno je to veliki problem, ne smao za nas , već i za turističke agencije, koje nama dovode goste i koje zbog toga trpe žalbe i kritike naših gostiju, jer moraju na kružni tok da izađu sa stvarima i pješke sa njima da dođu do hotela", upozorio je Golikov.

I manji hoteli u problemu

Predsjednik CTU Žrako Radulović uputio je takođe apel opštinskom Sekretarijatu da pod hitno riješi ovaj problem.

"Ovo je drastičan primjer, sa kojima seuočavaju još nekoliko manjih hotela. Lokalna samouprava o tome ne vodi računa. Autobusima je, i ako im dozvole, gotovo nemoguće proći Mediteranskom ulicom od parkiranih automobila. Predstavnici agencija se snalaze kako sami umiju, kombijima prevoze goste do hotela", istakao je Radulović.

Sekretar za gradsku infrastrukturu Divanović kazao je za „Vijesti“ da će Opština riješiti taj problem hitno, te da će autobusima biti dozvoljen prolaz do hotela.

Kolima prevoze stare i nepokretne goste

Da su muke turističkih agencija, koje su agenti velikih evropskih tur-operatora preko kojih dolaze gosti u Avalu, potvrdila je i direktorka budvanske renomirane agencije „ Globtur“ Mira Radunović da im se svakodnevmno dešavaju problemi na koji način da prevezu goste tih „spornih dvjesta metara“.

"Nerijetko u grupama imamo i slabo pokretne ili stare goste, nama prethodno pratilac grupe javi , a mi zatim automobilom čekamo autobus na kružnom toku, kako bi ga preuzeli i prevezli putnike do „Avale“. Mi moramo uvijek imati na raspolaganju jedno rezervno vozilo kada su pitanju transferi za „Avalu““, kazala je Radunović.

Galerija

Bonus video: