Podgoričanka priznala da je lezbijka, policija stala na stranu ljutih roditelja

Zbog seksualnog opredjeljenja, Podgoričanka imala problem sa dvojicom službenika policije
109 komentar(a)
lezbijka, LGBT, Foto: Shutterstock.com
lezbijka, LGBT, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 16.06.2012. 14:27h

Šefovi u podgoričkoj policiji morali su da ispravljaju situaciju, nakon što su dva policajca loše reagovala i u familijarnoj svađi 19-godišnje djevojke iz Podgorice, koja je priznala roditeljima da je lezbijka i da ima partnerku, stali na stranu roditelja homofoba.

Djevojka je bila razočarana postupkom dvojice službenika, koje je pozvala njena majka prilikom porodičnog sukoba. Ona je predstavnicima Savjeta za građansku kontrolu rada policije, požalila da je morala da napusti kuću nakon posjete policajaca.

Osam dana u skloništu

“Nevladina organizacija LGBT Forum Progres, čija je djevojka članica, obezbijedila joj je privremeni smještaj i u njihovom skloništu je provela osam dana”, piše u izvještaju o radu Savjeta za građansku kontrolu policije “Služiti i štititi” za prošlu godinu koji će biti publikovan u narednom periodu, a u koji su “Vijesti” imale uvid. Nezadovoljna postupkom policajaca, ova 19-godišnja Podgoričanka je stupila u kontakt sa Savjetom za građansku kontrolu rada policije koji je, preko svog člana, odmah uspostavio kvalitetnu komunikaciju sa kabinetom tadašnjeg direktora policije.

“Ostvarena je kvalitetna saradnja i sa rukovodiocima PJ Podgorica i institucijom Zaštitnika ljudskih prava i sloboda”, navedeno je u izvještaju Savjeta. U dokumentu Savjeta piše da “zahvaljujući koordiniranom naporu Savjeta, Uprave policije i PJ Podgorica, kao i zamjenice Zaštitnika ljudskih prava i sloboda, uz svakako spremnost same 19-godišnje djevojke, došlo se do rješenja”.

Dva policajca koja su pogriješila, izvinili su se 19-godišnjoj Podgoričanki i njenim roditeljima.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: