Crnogorski "Visokogorci" se popeli najviši vrh Sjeverne Amerike

Bulatović, Radović i Đajič prvi su Crnogorci kojima je pošlo za rukom da dođu do vrha najhladnije planine svijeta na kojoj se temperature spuštaju i do 60 stepeni ispod nule
148 pregleda 7 komentar(a)
Ažurirano: 15.06.2012. 07:40h

Alpinisti crnogorskog planinarskog kluba “Visokogorci” Dragan Bulatović, Milan Radović i Aleksandar Đajić jutros su u 5,30 sati po našem vremenu, popeli najviši vrh Sjeverne Amerike – Denali, visok 6194 m.

Dušan Bošković član upravnog odbora "Visokogoraca" na facebook profilu ovog kluba napisao je da su njih trojica nadljudskim naporima i fanatičnom upornošću, nakon teških 21 dana provedenih na ekstremno niskim temperaturama i u lošim vremenskim uslovima koji su vladali na Denaliju uspjeli da uspjeli da ostvare cilj i domognu se najvišeg vrha Sjeverne Amerike.

Bulatović, Radović i Đajič prvi su Crnogorci kojima je pošlo za rukom da dođu do vrha najhladnije planine svijeta na kojoj se temperature spuštaju i do 60 stepeni ispod nule, a vremenski uslovi se znaju promijeniti za samo nekoliko minuta.

Povratak crnogorskih alpinista očekuje se 24. juna, kada bi trebalo da slete na podgorički aerodrom letom Montenegroairlinesa iz Frankfurta.

Galerija

Bonus video: