Skup izviđača u Stolivu

Savez izviđača Crne Gore čine skautski klubovi iz skoro svih gradova Crne Gore sa preko 1.500 članova i predstavlja najbrojniju NVO organizaciju u Crnoj Gori
0 komentar(a)
Mjesec Planete, pošumljavanje, Bar, Maljevik, Foto: OI "24. novembar"
Mjesec Planete, pošumljavanje, Bar, Maljevik, Foto: OI "24. novembar"
Ažurirano: 14.06.2012. 13:04h

U Stolivu će od 15. do 17. juna biti održan Zbor Saveza izviđača Crne Gore, na kojem će se okupiti preko 300 pripadnika Izviđačke organizacije svih uzrasta od 7 do 77 godina, saopšteno je iz te organizacije.

"Uz brojne radionice i redovne aktivnosti koje su svojstvene samo Izviđačima, biće puno druženja i boljeg upoznavanja Bokokotorskog zaliva, radionice iz ekologije, istorije i skautizma, a i mnogo lijepih slobodnih aktivnostima na plaži".

Savez izviđača Crne Gore čine skautski klubovi iz skoro svih gradova Crne Gore sa preko 1.500 članova i predstavlja najbrojniju NVO organizaciju u Crnoj Gori.

U septembru će biti nastavljene aktivnosti "Izviđači u školama" i biće gotov predlog programa za ulazak Izviđača u škole kao redovni izborni predmet.

"Popularizacija organizacije će u narednom periodu biti osnovni zadatak i težnja svih članova. Savez Izviđača Crne Gore već 56 godina brine o neformalnom obrazovanju najmlađih pripadnika crnogorskog društva", navodi se u saopštenju.

Izviđači Crne Gore su, kako se dodaje, jedina skautska organizacija u regionu koja nema svoje ljetnje i zimske terene za organizaciju aktivnosti.

"Već godinama pokušavamo da obezbijedimo plac na kojem bismo mogli da stvorimo skautski centar koji bi bio na usluzi i drugim omladinskim kao i ostalim NVO organizacijama iz zemlje i regiona. A toliko je prirodnog prostora koji je potpuno uništen i vapi za brigom sa strane ove organizacije".

Zbor Izviđača Crne Gore održaće se u kampu izviđača Lola iz Niša, a donatori ovogodišnjeg skupa biće Uniprom pekara, Montemilk mljekara Lazine, Podravka, Gornič, Crnagoracoop, Albona.

Bonus video: