"progutala" sveca

Prljavština ili fekalije? Pjena prekrila more oko Svetog Stefana

"Neophodno je da se što prije cijelo naselje „prikopča“ na kanalizacioni sistem, a za to je potrebno da se izgradi staza Lungo mare"
69 pregleda 11 komentar(a)
Sveti Stefan, prljavština, Foto: Čitalac reporter
Sveti Stefan, prljavština, Foto: Čitalac reporter
Ažurirano: 13.06.2012. 16:56h

Pjena koja je prekrila površinu mora, bukvalno je „progutala“ grad hotel „Sveti Stefan“, a mještani i turistički radnici bili su uplašeni da je ponovo došlo do izlivanja kanalizacije.

Prljavština koja je u koncentričnim krugovima plutala oko grad hotela, nošena morem, gotovo je stigla do Zavale.

I dok u gradskom Vodovodu su demantovali da je došlo do izlivanja kanalizacije, što je za „Vijesti“ potvrdio direktor Milenko Medigović, naglašavajući da nijedna cijev nije pukla, niti je kanalizacija dospjela u more u blizini grad hotela, ipak, incidenti oko pucanja kanalizacionih cijevi i izlivanja septičkih jama, svih prethodnih ljeta bila su učestala pojava.

"Naše ekipe su provjerile i nigdje nije došlo do izlivanja kanalizacija, u pitanju je prljavština koju je more nanijelo", kazao je Medigović.

"Pod hitno riješiti pitanje kanalizacije"

Da je neophodno riješiti pod hitno pitanje kanalizacije na Svetom Stefanu, te da je riječ o gorućem problemu, to je i potvrdio mještanin Krsto Rađenović.

On je naglasio da bi se otklonile sve nedoumice, kada se more zaprlja, da li je došlo do izlivanja kanalizacije ili ne, neophodno je da se što prije cijelo naselje „prikopča“ na kanalizacioni sistem, a za to je potrebno da se izgradi staza Lungo mare u kojoj je predviđena izgradnja i kanalizacione cijevi za naselje Šumet.

"Neophodno je da se što prije cijelo naselje „prikopča“ na kanalizacioni sistem, a za to je potrebno da se izgradi staza Lungo mare"

Ono što je svakako projekat Opštine, osim izgradnje šetališne staze, infrastrukturne investicije koja se pominje u proteklih deceniju i po da će biti napravljena, je i izgradnja velike pumpne stanice za naselje Sveti Stefan kao dio sistema za prečišćavanje otpadnih voda.

Nakon što u naselju Vještica bude izgrađen sistem za Budvu i Bečiće, naredne godine bi i postrojenje trebalo da bude izgrađeno i za Sveti Stefan, Petrovac, čime će problem tretmana otpadnih voda za ovaj dio primorja bio trajno riješen.

Cijeli projekat koštaće oko 58 miliona eura, koliko je Opština uzela kredita.