ZA LJEPŠI I ČISTIJI GRAD

Berane: Oko 1.000 građana uzelo učešće u akciji "Očistimo Jasikovac"

Kako su iz Organizacionog odbora saopštili, cilj je bio da se čišćenjem spomen kompleksa i čuvenog beranskog izletišta napravi zajednički iskorak ka istom cilju – čistijim i ljepšim Beranama
0 komentar(a)
Očistimo Jasikovac, Foto: Tufik Softić
Očistimo Jasikovac, Foto: Tufik Softić
Ažurirano: 28.05.2018. 11:50h

Berane - oko 1000 građana Berana učestvovalo je proteklog vikenda u akciji “Očistimo Jasikovac”, koju je pokrenula grupa Beranaca koji žive i rade van rodnog grada.

Akciju je ljudstvom i mehanizacijom pomoglo Komunalno preduzeće iz Berana, Služba zaštite i spasavanja Berane, sportski kolektivi – SRK “Lim” i Paraglajding klub “Naša krila”, Moto klub “Sokolovi”, nekoliko nevladinih organizacija, ekološka sekcija OŠ “Radomir Mitrović” i njihovi vršnjaci iz drugih osnovnih škola a podržali su je i brojni prijatelji Berana iz susjednih opština.

Tokom akcije sa opularnog brda i izletista Jasikovac, gdje se nalazi poznati spomen kompleks, uklonjeno je oko 100 kubnih metara raznog otpada, očišćen prilaz Jasikovcu, staze za šetanje kroz borovu šumu i plato spomen kompleksa.

Nakon uspješno sprovedene akcije organizatori su uz pomoć brojnih sponzora priredili druženje učesnika na platou iza Hotela Berane.

Kako su iz Organizacionog odbora saopštili, cilj je bio da se čišćenjem spomen kompleksa i čuvenog beranskog izletišta napravi zajednički iskorak ka istom cilju – čistijim i ljepšim Beranama.

Oni su naveli da ova akcija predstavlja samo jednu u nizu aktivnosti koje će biti organizovane tokom ljeta, za kada je planirano čišćenje i uređenje aerodromske piste, platoa pored beranskih zdravstvenih i školskih ustanova, centralnog gradskog parka i slične aktivnosti po mjesnim zajednicama.