SU: Protiv smo cijepanja postera, Boljević je mlad, treba još da uči

Mladići u centru Podgorice uklanjali posterep odrške LGBT populaciji
90 pregleda 37 komentar(a)
Ažurirano: 05.06.2012. 09:27h

Nakon što su aktivisti NVO "Juventas" objavili snimak na kojem se, pored ostalog, vidi kako aktivista Studentske unije, Uglješa Boljević, cijepa postere koju su tokom višemjesečne kampanje obilježavanja 17. maja - Međunarodnog dana borbe protiv homobije i transfobijesu lijepljeni po Podgorici, predsjednik Studentske unije Demir Hodžić kazao je "Vijestima" mu se ne sviđa način na koji je postupio Boljević, te da su u Studentskoj uniji protiv bilo kakvog cijepanja postera bilo koje organizacije.

Mladići u centru Podgorice cijepali postere protiv homofobije >>>

“Mi kao Studentska unija nijesmo izlazili u javnost sa stavovima (o LGBT populaciji), ali smo protiv toga da se cijepaju bilo kakvi posteri, bilo koje organizaciije, jer se na taj način krši pravo na mnogo toga. Što se tiče naše organizacije nijesmo se izjasnili po tom pitanju, upravni odbor nije zasjedao i nijesmo imali priliku jer smo se bavili, kao što znate, studentskim i građanskim pravima i još to pitanje nije došlo na dnevni red”, kazao je Hodžić, priznajući da je zatečen situacijom.

Boljević se u vezi sa cijepanjem postera oglasio i na svom Facebook profilu.

"Onaj osjećaj kad pripadnicima LGBT populacije direktno i jasno staviš do znanja da su njihove poruke na javnim mjestima u tvom gradu nepoželjne", napisao je Boljević na svom Fejsbuk profilu.

Hodžić je kazao da u Studentskoj uniji ne mogu da utiču na mišljenja članova unije, te da bi drugačije bilo kada bi takvo nešto uradio on ili generalni sekretar studentske organizacije.

"Neko ko je samo član unije ima pravo na svoje mišljenje, ali mi ćemo događaj da razmotrimo na našem upravnom odboru. To je mlađi momak, treba još puno da uči i prođe u životu. U svakom slučaju, ne sviđa mi se taj način cijepanja. Ako je zakon dozvolio LGBT osobama da u državi ispoljavaju svoja prava, onda on treba da poštuje zakon”, poručio je Hodžić.

Galerija

Bonus video: