Odlazeći dekan Ekonomije podržava Lajovića

"Podrška aktuelnog dekana jeste bitna, ali ne mora da bude presudna, jer je glasanje tajno", kazao je izvor Vijesti
86 pregleda 4 komentar(a)
Ekonomski fakultet, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ekonomski fakultet, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 05.06.2012. 09:14h

Rok za podnošenje kandidatura za izbor dekana Ekonomskog fakulteta ističe danas, ali do juče niko nije ozvaničio da će učestovati u izbornoj trci. Očekuje se da će danas, do 16 časova, kandidature podnijeti Dragan Lajović i Gordana Đurović.

Više dobro upućenih izvora potvrdilo je “Vijestima” da su oboje obezbijedili podršku najmanje petine od ukupnog broja članova Vijeća Ekonomskog fakulteta, što je i preduslov da bi kandidatura bila prihvaćena.

Lajović je predsjednik Investiciono-razvojnog fonda, a Đurović je bila ministarka za evropske integracije u Vladi Mila Đukanovića. Pouzdani izvor “Vijesti” smatra da će Lajovića podržati aktuelni dekan Milorad Jovović, ali uprkos tome očekuje neizvjesne izbore.

"Podrška aktuelnog dekana jeste bitna, ali ne mora da bude presudna, jer je glasanje tajno", kazao je taj izvor.

Predsjednik Izborne komisije za izbor dekana Veselin Pavićević kazao je da Vijeće Ekonomskog fakulteta verifikuje kandidature podnesene u skladu sa propisima, a da se potom zakazuje nova sjednica na kojoj se bira dekan. Statutom UCG predviđeno je da se dekan bira tajnim glasanjem, a neophodno je da kandidat dobije većinu od ukupnog broja članova Vijeća.

Jovović ne može biti kandidat za dekana, s obzirom da je tu funkciju obavljao u dva uzastopna mandata. Jovović (SDP) je na mjestu dekana Ekonomskog fakulteta naslijedio aktuelnog potpredsjednika Vlade Vujicu Lazovića (SDP).

Bonus video: