Ćalović: Keljmendi je opasan kriminalac

Taj kriminalac je pokušao da nam podmetne njegov prljavi novac stečen od narko biznisa, kao donaciju za organizaciju protesta, kazala je ona
68 pregleda 25 komentar(a)
Vanja Ćalović, Foto: Arhiva Vijesti
Vanja Ćalović, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 04.06.2012. 14:30h

Odluka predsjednika SAD da Nasera Keljmendija proglasi narkobosom, jasno pokazuje da strateški partneri naše Vlade, koji su pokušali da kompromituju građanske proteste, nisu budućnost Crne Gore i da će najuticajnije zemlje stati na stranu onih koji se bore protiv organizovanog kriminala i njihovih zaštitnika, ocijenila je izvršna direktorica MANS-a Vanja Ćalović.

Ćalović smatra da je Obamino označavanje Keljmendija i još dva narko bosa iz Avganistana i Meksika, kao osobe protiv kojih treba pokrenuti sankcije, potvrđuje da je riječ o izuzetno opasnom kriminalcu.

"Taj kriminalac je pokušao da nam podmetne njegov prljavi novac stečen od narko biznisa, kao donaciju za organizaciju protesta. Time je narko bos Kelmendi pokušao da uruši kredibilitet organizatora protesta i nekoliko stotina volontera, kao i građana koji zahvaljujući donacijama poštenih i hrabrih pojedinaca mogu da dođu na protest, jer nemaju novca čak ni za autobusku kartu", kazala je Ćalović.

Po njenom mišljenju Keljmendi je pokušao kompromituje energiju koja se probudila u Crnoj Gori i koja će, kako kaže Ćalović, dovesti do toga da on i njemu slični nikada više ne zarobe naše institucije, već da završe u zatvoru, a njihova imovina u državnoj kasi.

Zašto se ne skriva?

Direktorica MANS-a kaže da je odgovor na pitanje zašto je Keljmendi umjesto tajni poslova odlučio da se medijski obračuna sa njima vrlo jednostavan.

"Naše institucije sistema su zahvaljujući sprezi pojedinaca sa organizovanim kriminalom omogućile Naseru Kelmendiju da nesmetano posluje u Crnoj Gori i tako ga “zadužile” da se bori za zajedničku stvar – očuvanje takvog sistema", kaže ona i dodaje da je MANS preko godinu dana istraživao i utvrdio da je Kelmendi uložio ogromne svote novca u nelegalnu izgradnju i legalizaciju objekta u Ulcinju.

Bonus video: