Škola “Danilo Kiš” osvojila prvo mjesto na takmičenju "Od Lovćena do Olimpa"

Ekipa škole "Danilo Kiš" iz Budve prvo mjesto osvojili u konkurneciji 15 škola iz Crne Gore
94 pregleda 4 komentar(a)
Od Lovćena do Olimpa škola Danilo Kiš, Foto: Facebook stranica I ja navijam za Crnu Goru (Olimpijske igre London 2012)
Od Lovćena do Olimpa škola Danilo Kiš, Foto: Facebook stranica I ja navijam za Crnu Goru (Olimpijske igre London 2012)
Ažurirano: 03.06.2012. 14:59h

Učenici Srednje mješovite škole "Danilo Kiš" Luka Mihailović, Jovan Dokić i Dragan Drecun, osvojili su prvo mjesto na nedavno održanom takmičenju "Od Lovćena do Olimpa", u konkurneciji od 15 škola iz cijele Crne Gore.

Prema riječima direktora srednje škole dr Srđe Popovića prestižna nagrada je samo potvrda da se u toj školskoj ustanovi radi ozbiljno i organizovano.

"Da je to tako potvrđuje i činjenica da u generaciji koja je ove godine završila srednju školu 25 učenika su nosioci "Luče". To je priznanje o sistematskom i kvalitetnom radu koji obavljaju naši profesori i stručni saradnici. Ako na raznim takmičenjima postižemo bolje rezultate nego ostale škole, onda znači da su i djeca darovita i da se sa njima kvalitetno radi. Učenicima se zahvaljujem na ovom uspjehu, kao i njihovoj profesorici Biljani Dajković, koja je bila njihov mentor. Olimpijski komitet mi je obećao da će nagrađeni učenici dobiti pet dana odmora u nekom zimskom centru", naglasio je Popović.

"Znam koliko im je ovo bilo važno, s obzirom na to da je prvi put ovako nešto održava u Crnoj Gori. Ja kao njihov profesor veoma sam zadovoljna. Od svih škola mi smo bili najmlađa ekipa, jer su nas predstavljali učenici iz prvog razreda", kazala je Dajković.

Prvonagrađeni Luka Mihailović je kazao da su uložili mnogo rada i truda, tako da je rezultat toga ova nagrada.

Uspješna generacija

Da je riječ o izuzetno uspješnoj generaciji, svjedoči i činjenica da je ukupno 50 učenika ove godine zaslužilo diplomu “Luča” u srednjoj i u tri osnovne škole u Budvi.

U Srednjoj mješovitoj školi “Danilo Kiš”, od 220 maturanata, polovina je završila razred sa odličnim ili vrlodobrim uspjehom. Diplomu “Luča” dobilo je 25 učenika, od kojih šest “Luču I”, a 19 “Luču II”.

Đak generacije u Osnovnoj školi “Mirko Srzentić” u Petrovcu je Jelena Popović, u OŠ “Stefan Mitrov Ljubiša” to zvanje je pripalo Isidori Burić i Ines Ivković, dok je đak generacije u Drugoj osnovnoj školi Vladan Stojanović.

U petrovačkoj osnovnoj školi su dva nosioca diplome “Luča”, u budvanskoj “Stefan Mitrov Ljubiša” i Druga osnovna škola 11, odnosno 12.

Bonus video: