Ifeta Šabotić tvrdi da je zatrudnila i onda je sačekao otkaz

Ifeta Šabotić je ispričala “Vijestima” da je u pekari "Maroši" radila kao prodavačica od januara prošle godine
107 pregleda 13 komentar(a)
Ažurirano: 30.05.2012. 13:26h

Trudnica Ifeta Šabotić tvrdi da je, umjesto dugo obećavanog ugovora o radu, dobila otkaz i niz uvreda od vlasnika pekare “Maroši”.

Ona je ispričala “Vijestima” da je u pekari radila kao prodavačica od januara prošle godine i da je od tada bezuspješno tražila da je vlasnik Isa Maroši osigura.

“Kada sam došla na razgovor za posao, obećao mi je da ću nakon probnog rada, ako ostanem, dobiti osiguranje i veću platu. Poslije toga sam ja stalno pitala za osiguranje, a odgovarano mi je da će biti ovih dana. To je trajalo do prije desetak dana, kada mi je kazao da ću raditi samo do kraja mjeseca”, kazala je Šabotić.

Ona je potom upoznala Inspekciju rada da je radila “na crno”, pa su inspektori ubzo i obišli pekaru. “Inspektori su utvrdili da je prekršen zakon i pitali su me da li i dalje želim da radim. Nakon što sam kazala da želim, vlasnik mi je rekao 'kako mogu da budem takva' i da je mislio 'da sam bolji čovjek'”, kazala je Šabotić.

Za godinu i po rada, Šabotić tvrdi da nije imala godišnji odmor, kao i da je mjesečno imala samo jedan slobodan dan.

“Inspektor mu je dao rok da donese ugovor da sam primljena, da mi ne smije dati otkaz niti ugovor na mjesec dana. Kazao je da nije smio da me drži toliko vremena bez dokumenata”, rekla je Šabotić, dodajući da je, uprkos upozorenjima, vlasnik pekare prije dva dana kazao da više “nema potrebe da dolazi”.

“Tom prilikom mi je rekao da mu je milije da plati kaznu, nego moje osiguranje”, kazala je Šabotić.

Vlasnik pekare Isa Maroši, kazao je “Vijestima” da navodi Šabovićeve nijesu tačni, te da je ona bila na probnom radu mjesec dana, nakon čega je dobila otkaz. “Kada je došla da potpiše ugovor, trenutno nije bio gotov, ali sam joj rekao da sačeka, na što je ona burno reagovala”, kazao je Maroši, demantujući tvrdnje da je Šabotić dobila otkaz zbog trudnoće.

On je kazao da joj je ponudio ugovor, kako bi se “dogovorili kao ljudi”, te da nije tačno da je tom prilikom vrijeđao.

Opširnije u štampanom izdanju

Galerija

Bonus video: