U Sutomoru grade trg na zemlji dobrotvora

Trg će biti sagrađen isključivo na zemljištu koje je zavještao pokojni kapetan Filip Obradović, a koje ima 8.000 kvadrata
299 pregleda 2 komentar(a)
Odbor MZ Sutomore Spič, Foto: Anto Baković
Odbor MZ Sutomore Spič, Foto: Anto Baković
Ažurirano: 29.05.2012. 17:15h

Odbor MZ Sutomore Spič je jednoglasno podržao gradnju trga na rivi u Sutomoru.

Na sjednici odbora istaknuto je da će trg biti sagrađen isključivo na zemljištu koje je zavještao dobrotvor, pokojni kapetan Filip Obradović, a koje ima 8.000 kvadrata.

Za gradnju, koja treba da bude gotova do početka jula, pripremljeni su građevinska dozvola i 322.000 eura od "Morskog dobra"

Kako je iz odbora rečeno, MZ insistira da novi trg dobije ime trg narodnog dobrotvora kapetana Filipa Obradovića, te da na tom mjestu bude podignuta i njegova bista.

"Neće bti nikakve gradnje na bilo čijoj privatnoj imovini, kako se nedavno čulo iz pojedinih krugova. Za gradnju, koja treba da bude gotova do početka jula, pripremljeni su građevinska dozvola i 322.000 eura od "Morskog dobra", Opštine i resornog ministarstva. Očekujemo da na novom trgu ovog ljeta priredimo najmanje jednu veliku manifestaciju za naše mnogobrojne sezonske goste", saopšteno je na sjednici.

Treba izgraditi i obalni zid u Čanju

Ističući da trg nije najbitnija stvar koju treba završiti do jula, član odbora MZ Mišo Leković zamjerio je što se ne posvećuje pažnja drugim elementima pripreme sezone u Sutomoru.

Predsjednik odbora Ratimir-Ratko Vujošević najavio je da do sezone treba da bude postavljeno šest uličnih svjetiljki, od Katoličke crkve do hotela „Nikšić“

Član odbora Goran Pajković kazao je da "radovi treba odmah da krenu", a Branko Bulatović, koji je i odbornik SNP u SO Bar, ocijenio je da je "trg objekat kapitalne važnosti za MZ".

"Željno ga čekaju generacije mještana i, ako ga Opština gradi na svom zemljištu, kao što nam je rečeno, nema potrebe da sad tu nešto ’pojačavamo’. Treba da se krene, da dobijemo fizionomiju primorskog mjesta, samo da se ne radi na uštrb kvaliteta", kazao je Bulatović.

Zoran Zec je dodao da treba izgraditi i obalni zid u Čanju. On je kazao da treba vidjeti šta da se radi sa dotrajalim cijevima na toj plaži.

Predsjednik odbora Ratimir-Ratko Vujošević najavio je da do sezone treba da bude postavljeno šest uličnih svjetiljki, od Katoličke crkve do hotela „Nikšić“, 140 metara dug odbojnik od željezničke do taksi stanice, te da počne gradnja trotoara i ulične rasvjete od novog puta ka Maljeviku.

"S obzirom na to da Sutomore nije priključeno na Regionalni vodovod, a Bar jeste, predsjednik Opštine nam je kazao da će sva voda iz izvorišta Brca biti usmjerena isključivo na Sutomore. U septembru počinju radovi na kanalizacionom kolektoru i podvodnom ispustu", dodao je Vujošević.

Bonus video: