Pismo Igora Ćalovića: Premijer bezakonja

Otvoreno pismo Igora Ćalovića, upranika zgrade čiju su gradnju finansirali Izraelci, Igoru Lukšiću
163 pregleda 48 komentar(a)
Ažurirano: 29.05.2012. 14:58h

Igor Ćalović, upravnik zgrade „Tološka šuma apartmani”, uputio je otvoreno pismo premijeru Igoru Lukšiću.

"Po Vašem zahtjevu, kao upravnik zgrade u kojoj Vi i ja živimo, obraćam se Vama, medijima i javnosti da pojasnim problem kršenja Ustavom zagarantovanog prava na imovinu čiji smo Vi i ja svjedoci.

Zgrada u kojoj živi Vaša i moja porodica je djelimično useljena, redovno primamo račune za komunalije, obračunat nam je porez na stan i u proceduri je zabilježba hipoteke, na osnovu čega je uzet kredit.

Ipak, ta zgrada nema upotrebnu dozvolu jer nijesu razriješena pitanja vezana za vlasništvo nad zemljištem i time nijesu obezbijeđeni uslovi da zgrada bude tehnički primljena, kako to propisuje zakon", navodi Ćalović.

Ćalović se oglasio jer je premijer Lukšić prilikom performansa koji je organizovao Andrija Markuš prije nekoliko dana izjavio da zbog problema sa putem ne treba da se obrate njemu, nego upravniku zgrade Ćaloviću.

On dalje kaže da to znači da je država na taj način prekršila prava Vaše i moje porodice, kao i svih stanara.

"Odnosno, upotrebna dozvola je garancija države da je izgradnja izvedena u skladu sa propisima, uključujući i one koji se odnose na imovinsko-pravne sporove, ali i pitanja vezana za bezbjednost i ostale standarde koje država mora da garantuje.

Zloupotrijebili ste moju porodicu

“Gospodine premijeru, Vi ste se odavno uselili i svakoga dana ste svjedok kršenja Ustava i zakona ove države. Vi, koji ste najpozvaniji da obezbijedite njihovo sprovođenje.

Vi to dobro znate, ali pošto ne možete ili ne smijete ništa konkretno da uradite, odlučili ste da umjesto nadležnih, na odgovornost prozivate mene, kao upravnika zgrade, samo zato što sam brat Vanje Ćalović.

Vi ste time zloupotrijebili moju porodicu i mene, kako biste pokušali da sakrijete sopstvene propuste, što je zaista nedostojno jednog premijera i ne zaslužuje ni ozbiljniji komentar od mene kao običnog građanina.

Od Vas, kao premijera, očekujem da na konkretnom, čak vrlo ličnom primjeru, pokažete da nećete permanentno tolerisati kršenje Ustava i zakona ove zemlje, da zaštitite prava moje porodice i mene, ali i svoja, kao i prava svih stanara, i naravno pravo vlasnika otetog zemljišta na kome se nalazi naša zgrada", kazao je Ćalović.

Galerija

Bonus video: