Objavljen oglas za školovanje na vojnim akademijama u Grčkoj

Uslov je da su kandidati crnogorski državljani, da su zdravstveno, fizički i psihološki sposobni sposobni, završili četvorogodišnju srednju školu i da nijesu krivično osuđivani
88 pregleda 2 komentar(a)
vojna akademija, Foto: Mod.gov.me
vojna akademija, Foto: Mod.gov.me
Ažurirano: 26.05.2018. 12:36h

Ministarstvo odbrane Crne Gore raspisalo je javni oglas za izbor pet kadeta za školovanje na Vazduhoplovnoj i Pomorskoj vojnoj akademiji u Atini.

Iz Ministasrtva su kazali da će izabrati dvoje kadeta radi školovanja na Vazduhoplovnoj i troje na Pomorskoj vojnoj akademiji.

Obrazovanje na akademijama traje četiri godine, ali prije početka školovanja izabrani kandidati će pohađati pripremnu godinu na kojoj će učiti grčki jezik, matematiku i fiziku.

Uslov je da su kandidati crnogorski državljani, da su zdravstveno, fizički i psihološki sposobni sposobni, završili četvorogodišnju srednju školu i da nijesu krivično osuđivani.

Posebni uslovi za školovanje na akademijama su da kandidati nijesu stariji od 21 godine i da su u trećem i četvrtom razredu srednje škole postigli najmanje vrlodobar uspjeh i najmanje ocjenu četiri iz engleskog jezika i matematike.

Kandidati prijavnu dokumentaciju na javni oglas šalju na adresu Ministarstvo odbrane.

Kandidati se mogu prijaviti na obje akademije, što navode u prijavi.

Bonus video: