Oružje u Zagoriču ne pripada Vojsci Crne Gore

“Vijestima” je u Upravi policije saopšteno da bi uskoro trebalo da se taj magacin premjesti, jer na tom mjestu može predstavljati bezbjednosnu prijetnju
2 komentar(a)
Ažurirano: 19.05.2012. 07:11h

Ministarstvo odbrane saopštilo je da naoružanje, koje se nalazi u magacinu ispod pješačkog mosta između Malog brda i Zagoriča, nije u njihovom već u vlasništvu Uprave policije.

"Tempirana" bomba ispod pješačkog mosta između Zagoriča i Malog brda >>>

Formirana komisija za uklanjanje oružja u Zagoriču >>>

Ovaj magacin Vojska Srbije i Crne Gore je 2003. godine ispraznila i predala na upotrebu Upravi policije.

“Od tog vremena, Vojska ne kontroliše i ne čuva ovaj magacin”, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Zbog magacina ispod pješačkog mosta, u kojem je Uprava policije godinama skladištila oduzeto naoružanje, grupa građana iz tog naselja je pokrenulo elektronsku peticiju da se ta “tempirana bomba” izmjesti.

Zbog toga je Uprava policije napravila komisiju koja će napraviti plan kako da se naoružanje iz tog magacina premjesti i bezbjedno uništi.

“Predstavnici Ministarstva odbrane i Uprave policije razgovarali su o mogućnosti da se tehničari za municiju VCG angažuju na utvrđivanju kvalitativnog stanja municije sa kojom raspolaže Uprava policije i shodno tome predlože odgovarajuća rješenja”, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

“Vijestima” je u Upravi policije saopšteno da bi uskoro trebalo da se taj magacin premjesti, jer na tom mjestu može predstavljati bezbjednosnu prijetnju. Skladište ispod pješačkog mosta čuvaju pripadnici UP.

Bonus video: