Formirana komisija za uklanjanje oružja u Zagoriču

U nekadašnjim vojnim skladištima, u blizini pješačkog mosta, koji spaja naselja Zagorič i Malo brdo, se nalazi značajna količina municije, eksplozivnih sredstava i raznih vrsta oružja
68 pregleda 1 komentar(a)
Magacin oružja Zagorič, Foto: Luka Zeković
Magacin oružja Zagorič, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 18.05.2012. 07:06h

Uprava policije i Vojska Crne Gore formirali su zajedničku komisiju, koja će se baviti kako da u što skorijem roku i na bezbjedan način premjeste skladište oružja kod pješačkog mosta između Malog brda i Zagoriča.

"Tempirana" bomba ispod pješačkog mosta između Zagoriča i Malog brda >>>

“Vijestima” je u policiji rečeno da članovi zajedničke komisije prave strategiju oko premještanja oružja, a planirano je da se taj posao okonča u narednih nekoliko sedmica.

Problem naoružanja, koje je VCG skladištila u magacinu ispod pješačkog mosta, objelodanjen je tek kada je Savjet za građansku kontrolu rada policije zatražio od direktora policije Božidara Vuksanovića da se pozabavi tom bezbjednosnom prijetnjom.

Direktor policije je za taj problem saznao nedavno zbog čega je odmah naredio da skladište oružja cjelodnevno obezbjeđuju službenici policije, sve dok se taj magacin ne premjesti ili uništi.

Riječ je o nekadašnjim vojnim skladištima, koja se nalaze u blizini pješačkog mosta, koji spaja naselja Zagorič i Malo brdo, a u njima se nalazi značajna količina municije, eksplozivnih sredstava i raznih vrsta oružja.

Peticija

Grupa građana pokrenula je elektronsku peticiju kojom se traži da se izmještanje oružja i eksplozivnih materija iz skladišta kod pješačkog mosta koji spaja Malo brdo i Zagorič stavi “na vrh liste prioriteta u radu Ministarstva odbrane i Vojske Crne Gore”.

@Ovi objekti se nalaze neposredno uz stambeni blok, a u blizini skladišta prolazi veliki broj građana, a na prostoru neposredno uz skladišta se često igraju djeca. Ovom peticijom želimo da skrenemo pažnju Vladi, Skupštini Crne Gore, naročito Ministarstvu odbrane i Ministarstvu unutrašnjih poslova, ali i ukupnoj javnosti na ovaj problem. Zahtijevamo da eksplozivni materijal budu najhitnije uklonjen iz ovog skladišta”, navodi se u peticiji koju je moguće potpisati preko OVDJE.

Bonus video: