Za "na većini putnih pravaca saobraća se..." građani plaćali preko 2.000 dnevno

Po toj cijeni su prepoznatljiva Oseja Nikolić, ili neko drugi, iz AMSCG godine obavještavali građane o klizavom ili suvom kolovozu...
67 pregleda 0 komentar(a)
putevi, Foto: Zoran Đurić
putevi, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 18.05.2012. 13:13h

Dobro poznata informacija iz Auto-moto saveza (AMSCG): “Na većini putnih pravaca u zemlji saobraća se nesmetano, po mokrim kolovozima...”, koštala je poreske obveznike u protekle tri godine više od 2.136 eura dnevno, odnosno 65 hiljada mjesečno i na koncu godišnje čak 780.000 eura.

Po toj cijeni su prepoznatljiva Oseja Nikolić, ili neko drugi, iz AMSCG godine obavještavali građane o klizavom ili suvom kolovozu, odronima, zastojima, radovima na putu...

Ove godine, međutim, AMSCG će dobiti znatno manje, svega 345 hiljada.

“Realizacija navedenih aktivnosti u prethodnom periodu je finansirana iz sredstava tekućeg budžeta Direkcije za saobraćaj koja je nakon sprovedene tenderske procedure zaključila trogodišnji ugovor sa AMSCG, kao najpovoljnijim ponuđačem, za poslove pružanja naprijed navedenih usluga. Po ovom ugovoru na godišnjem nivou AMSCG odobravana su sredstva u iznosu od 780.000 eura”, naveo je ministar saobraćaja Andrija Lompar u informaciji o potrebi zaključivanja aneksa ugovora... sa AMSCG koji je usvojila Vlada.

“Vijesti” nijesu uspjele stupiti u kontakt sa direktorom AMSCG Zoranom Bakračom.

Ugovor, međutim, nije obnovljen početkom ove godine, ali su, uprkos tome, iz AMSCG obavještavali građane o stanju na putevima.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: