Seljanovo: Topola potpuno uništila "škodu"

"Da sam došao samo pola sata kasnije, sad bi me vjerovatno mrtvog, izvlačili iz auta“, kazao je Matković
122 pregleda 12 komentar(a)
Ažurirano: 17.05.2012. 13:05h

Pukom srećom su izbjegnute ljudske žrtve i teže posljedice kada je nešto poslije 13 sati, pod udarima olujne bure, pukla i srušila se nekoliko tona teška polutrula grana jednog od tri ogromna stabla topole koje rastu na obali u blizini popularnog kafića „Big Ben“ na Seljanovu u Tivtu.

Grana koja se odvojila od stabla topole, srušila se na parkirani automobil „škoda felicia“ (TV AH 735) i potpuno ga uništila, a oštetila je i dio dvorišta obližnje kuće.

„Unazad pet ili šest godina svi koji žive na ovom dijelu Tivta i mnogi gosti koji posjećuju moj lokal mogli su primijetiti da je grana ove topole trula i da prijeti opasnost da se ona sruši, što se nažalost, danas i dogodilo. Ja sam o ovome svih ovih godina upozoravao nadležne – i Komunalnu policiju Opštine Tivat i Komunalno preduzeće i „Morsko dobro“ iz Budve, ali su svi oni medjusobno prebacivali nadležnost i odgovornost pa niko nije ništa preduzeo da na vrijeme ukloni truli dio stabla i otkloni opasnost. Sreća je da danas niko nije stradalo, ali se sada mora uvrditi odgovornost nadležnih – ko je kriv za sve ovo na što smo ih upozoravali godinama“, kazao je „Vijestima“ vlasnik „Big Bena“ Ivo Radovanović.

Mještani upozoravali Opštinu i "Morsko dobro"

Vlasnik uništene „škode“ koju je velika grana topole bukvalno zgnječila, Tivćanin Nenad Matković kazao je da je u „Big Ben“ došao da se raspita za mogućnost dobijanja posla u tom lokalu. Automobil je parkirao na obližnjem proširenju pored puta gdje se inače, stalno parkiraju kako mještani, tako i turisti, ni ne sluteći što će se dogoditi samo dvadesetak minuta pošto je izašao iz kola.

„Stao sam ovjde, parkirao kola i tada nije bilo nekog posebno jakog vjetra. Ušao sam u lokal i nakon nekih dvadesetak minuta svi smo čuli jaki prasak i lomljavu, izašli vani i imali što da vidimo. Da sam došao samo pola sata kasnije, sad bi me vjerovatno mrtvog, izvlačili iz auta“, rezignirano je kazao Matković dodajući da će sigurno tražiti odštetu od nadležnih u Opštini i „Morskom dobru“ koji su na vrijeme upozoravani od mještana na opasnost koju predstavlja polutrula topola na Seljanovu.

Galerija

Bonus video: