Novinar "Vijesti" tužio "Pobjedu" i Marka Vešovića

Radulović je u tužbenom zahtjevu naveo da mu na ime duševnih bolova i povrede ugleda, časti i dostojanstva tuženi isplate 20.000 eura i da u listu "Pobjeda" objave izvinjenje
79 pregleda 7 komentar(a)
Slavko Radulović, Foto: Boris Pejović
Slavko Radulović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 15.05.2012. 15:17h

Novinar "Vijesti" Slavko Radulović zbog uvreda u tekst "Ućerivač zorta", koji je objavljen 23. aprila ove godine u "Pobjedi", tužio je taj list i autora Marka Vešovića zbog niza uvreda, govora mržnje i neprimjerenih izraza napisanih na njegov račun.

Radulović je u tužbenom zahtjevu naveo da mu na ime duševnih bolova i povrede ugleda, časti i dostojanstva tuženi isplate 20.000 eura i da u listu "Pobjeda" objave izvinjenje.

U "Pobjedi" je objavljen autorski tekst Vešovića u kojem su između ostalong navedene uvrjedljive riječi "kesedžijin hrt", "siledžija", "smeće", a sve na račun novinara Radulovića.

"Čitanjem ovog teksta, koji obiluje mnoštvom neprimjerenih i pogrdnih izraza, koji su u suprotnosti sa osnovnim moralnim načelima, može se izvesti zaključak da cilj spornog teksta nije kritički izraz autora, već iskazivanje uvredljivog ličnog stava sa ciljem otvorenog omalovažavanja", navodi se u tužbi, koju je novinar "Vijesti" podnio Osnovnom sudu u Podgorici.

Vešovićev autorski tekst u "Pobjedi" objavljen je nakon što su "Vijesti", a čime se bavio novinar Radulović, poslale pitanja Udruženju uređivača igara na sreću.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: