Aprilski račun za struju manji 16 odsto

Ukupan račun za utrošenu električnu energiju tokom aprila iznosi oko 8,5 miliona eura, a potrošnja je očitana kod oko 250.000 domaćinstava
5 komentar(a)
računi za struju, struja, Foto: Arhiva "Vijesti"
računi za struju, struja, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 14.05.2012. 14:15h

Prosječan aprilski račun domaćinstava za električnu energiju iznosi 25,73 eura, oko 16 odsto manje u odnosu na martovski, saopšteno je iz Elektroprivrede (EPCG).

"Ukoliko se izuzmu neočitana mjerna mjesta u objektima koji nijesu stalno nastanjeni, domaćinstva su u aprilu u prosjeku potrošila 33,6 eura električne energije", kazali su iz kompanije.

Domaćinstva su tokom aprila ukupno potrošila oko 92,6 miliona kilovat sati električne energije, što je 16 odsto manje u odnosu na ukupnu potrošnju tokom marta, odnosno pet odsto više u odnosu na prošlogodišnju aprilsku potrošnju.

Ukupan račun za utrošenu električnu energiju tokom aprila iznosi oko 8,5 miliona eura, a potrošnja je očitana kod oko 250.000 domaćinstava.

"Račun vrijedan preko 150 eura dobiće svega 0,89 odsto potrošača, dok je potrošnja od 100 do 150 eura očitana kod 1,88 odsto potrošača", naveli su iz EPCG.

Domaćinstva na Žabljaku bilježe najnižu prosječnu potrošnju od 21 euro, dok je najveća potrošnja prethodnog mjeseca očitana u Podgorici, gdje su domaćinstva u prosjeku potrošila oko 40,5 eura električne energije i Kotoru sa prosječnom fakturom od 37,9 eura.

Iz EPCG apeluju na kupce koji ne dobijaju račune za električnu energiju na svoju adresu, da se sa identifikacionim dokumentom jave na šalter lokalnog Snabdijevanja i dostave kompletne podatke o adresi na koju žele da im se ubuduće dostavlja račun.

Bonus video: