Ugovorena saradnja "Adratik" instituta i kineskog Univerziteta

"Cilj je i da se poveća međusobno poštovanje prema jezicima, kulturama i profesionalnom okruženju zemlje domaćina", saopšteno je novinarima iz Univerziteta “Adriatik”
79 pregleda 0 komentar(a)
Adriatik univerzitet,, Foto: Radomir Petrić
Adriatik univerzitet,, Foto: Radomir Petrić
Ažurirano: 25.05.2018. 11:52h

Prof. dr Stevo Nikić, rektor Univerziteta "Adriatik" sa sjedištem u Baru, i dr Jing Min, predsjednik kineskog Univerziteta Zhejiang Wanli, potpisali su danas ugovor o petogodišnjoj saradnji ove dvije institucije, koji kasnije može biti produžen. Cilj ugovora je razvijanje međusobne saradnje i jačanja akademske razmjene dvije institucije, a obuhvaćeni su pored ostalog osnivanje akademskih studija, istraživačke mogućnosti i praktična nastava za studente čije troškove će snositi fakulteti, studentska i razmjena profesora i nastavnog osoblja, sve u cilju “ proširenja teorijskog znanja i praktičnog iskustva učesnika”.

"Cilj je i da se poveća međusobno poštovanje prema jezicima, kulturama i profesionalnom okruženju zemlje domaćina", saopšteno je novinarima iz Univerziteta “Adriatik”.

Kineska šestočlana akademska delegacija iz grada NingBo, u kojoj je pored Mina i direktor Univerziteta Vang Fudžin, danas je u Baru obišla i Pomorski fakultet koi radi u sklopu “Adriatika” i upoznala se sa načinom obuke budućih pomoraca na trenažerima, a u Crnoj Gori boraviće ukupno četiri dana.

Bonus video: