Postavljen kamen temeljac za vrtić u Tuzima

U vrtiću će moći da boravi 220 mališana, a njegova površina je 1.400 metara kvadratnih
143 pregleda 5 komentar(a)
Tuzi vrtić, Foto: Vlada Crne Gore
Tuzi vrtić, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 24.05.2018. 14:34h

Vrtić u Tuzima trebalo bi da bude završen za godinu dana, saopštio je ministar prosvjete Damir Šehović, koji je danas sa gradonačelnikom Podgorice Slavoljubom Stijepovićem postavio kamen temeljac za budući objekat.

U vrtiću će moći da boravi 220 mališana, a njegova površina je 1.400 metara kvadratnih.

Šehović je izjavio da će, uz 350 novih mjesta u vrtiću na Starom aerodromu, čija je izgradnja pri kraju i uz više od 100 mjesta u adaptiranom prostoru u Staroj Varoši, čija je rekonstrukcija pri kraju, Ministarstvo prosvjete i predškolske ustanove od septembra značajno rasteretiti prebukirane predškolske kapacitete u Glavnom gradu.

„Vrtić u Tuzima radiće u sastavu JPU „Đina Vrbica“, a radi se kroz projekat sa Bankom za razvoj Savjeta Evrope (CEB) koji je vrijedan preko 17 miliona eura, u oviru kojeg će se izgraditi 7 vrtića“, izjavio je Šehović.

Najavio je da se u narednim danima očekuje početak radova na izgradnji vrtića u Baru.

U okviru CEB projekta, trebali bi biti izgrađeni i vrtići u Bloku VI i u Pljevljima.

Stijepović je izjavio da je za izgradnju vrtića u Gradskoj opštini Tuzi Glavni grad besplatno ustupio zemljište i komunalije, a čija vrijednost iznosi oko 400.000 eura.

Ugovorena vrijednost radova je 1.648.259,13 eura, a izvođač radova je konzorcijum čiji je nosilac kompanija „Eurozox“ iz Danilovgrada.

Bonus video: