Novi sindikat: U zgradi državne televizije skladište oružje

Zatražili su da državni organi hitno provjere da li oružje i municija predstavljaju opasnost za zaposlene u RTCG
70 pregleda 12 komentar(a)
RTCG, Foto: Boris Pejović
RTCG, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 11.05.2012. 01:28h

Iz Novog sindikata Radio-televizije Crne Gore (RTCG) zatražili su da direktor Rade Vojvodić “hitno odgovori” kakvo je oružje i municija uskladišteno u zgradi državne televizije i pozvali nadležne da ispitaju cijeli slučaj.

Iz te radničke organizacije su zatražili da državni organi hitno provjere da li oružje i municija predstavljaju opasnost za zaposlene u RTCG, građane i okolne zgrade, a pogotovo Klinički centar koji se nalazi u neposrednoj blizini državne televizije.

Predstavnik Novog sindikata RTCG za odnose s javnošću Dragan Janjić saopštio je da su prije dva dana slučajno saznali da se u zgradi nalazi oružje i municija i da su smatrali da su dužni da o tome obavijeste sve nadležne.

“Novi Sindikat RTCG je slučajno, iz izjave organizatora fizičkog obezbjeđenja RTCG, saznao da se u podrumskim prostorijama RTCG nalazi izvjesno skladište municije i oružja. Novi Sindikat RTCG smatra svojom dužnošću da o tome obavijesti sve nadležne organe, Vladu, ministarstva, policiju i strane delegacije, u cilju što hitnije provjere činjeničnog stanja i potencijalne opasnosti po uposlene, građane, zgrade i obližnji KC”, navodi Janjić u dopisu dostavljenom juče na brojne adrese, između ostalog i “Vijestima”.

Oni su obavijestili brojne državne organe, medije, NVO, strane delegacije, ocijenivši da “nije dovoljno pismo” koje su juče uputili Vojvodiću, zatraživši od njega informaciju o kakvom oružju i municiji je riječ.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: