Kotorski studenti u petak polaze na trodnevno krstarenje Jadranom

Na krstarenje idu 52 studenta sa studijskih programa nautuika, brodomašinstvo i pomorske nauke
4 komentar(a)
Ažurirano: 10.05.2012. 12:50h

Školski brod Mornarice Vojske Crne Gore, jedrenjak „Jadran“ će u petak u 10 sati isploviti iz luke Kotor na trodnevno krstarenje vodama južnog Jadrana sa ukrcanim studentima Fakulteta za pomorstvo.

„Na krstarenje idu 52 studenta II i III godine sa studijskih programa nautuika, brodomašinstvo i pomorske nauke.

Oni će tokom plovidbe na „Jadranu“ imati praktičnu nastavu i obuku u praksi iz domena svojih stručnih predmeta, odnosno generalno iz pomoračkih vještina“, kazao je tim povodom „Vijestima“ profesor FZP mr. Stevan Kordić, koji je jedan od organizatora ovog putovanja.

"(Studenti) će tokom plovidbe na „Jadranu“ imati praktičnu nastavu i obuku u praksi iz domena svojih stručnih predmeta, odnosno generalno iz pomoračkih vještina“, kazao je profesor FZP mr. Stevan Kordić

Inače, krstarenje je organizovano u saradnji Fakulteta za pomosrtvo iz Kotora i Ministarstva odbrane Crne Gore, a ovo će biti prva prilika da studenti FZP na „Jadranu“ provode više dana jer su do sada taj brod koristili samo za jednodnevne vožnje.

Kordić je dodao da će FZP ubuduće ovakva višednevna krstarenja školskim brodom „Jadran“ uvesti u obavezne sadržaje nastave za studente sva tri studijska programa.

Prema planu putovanja, predvidjeno je da danas „Jadran“ sa studentima i profesorima FZP vozi od Kotora do Petrovca, nakon čega će uploviti u Bigovu gdje će na sidrištu brod provesti noć.

Drugog dana ploviće se od Bigove do Ade Bojane na jugu, sa povratkom do ostrva Sveti Nikola ispred Budve gdje će se noćiti na sidrištu, a posljednjeg dana krstarenja u nedjleju, brod će ploviti do Bara i uveče se vratiti u Kotor.

Kompletan tok krsterenja sa stalno stalno ažuriranim najnovijim informacijama i fotografijama, svi zainteresovani mogu pratioti na posebnom blogu na internet stranici Fakulteta za pomorstvo Kotor.

Slična višednevna krstarenja na školskom brodu „Jadran“ za svoje učenike već nekoliko godina organizuje Srednja pomorska škola iz Kotora, a lani je „Jadran“ na slično putovanje vozio i učenike Srednje pomorske škole iz Bara.

Bonus video: