U Tivatskom zalivu primijećeno jato delfina

Pojava delfina obradovala je i francuske turiste, putnike na brodu "Le coche d eau" koji su kasnije bili u prilici da fotografišu druželjubive morske sisare
213 pregleda 15 komentar(a)
delfin, Foto: Shutterstock.com
delfin, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 10.05.2012. 12:01h

U akvatorijumu Tivatskog zaliva nešto poslije 10 sati, na oko 300 metara udaljenosti od tivatske gradse rive Pine primijećeno je jato od najmanje tri delfina.

Delfini pojedinačane dužine oko tri metra igrali su se u moru, ali su prije nego što smo uspjeli da ih fotografišemo, uplašeni zvukom propelera izletničkog broda "Le coche d eau" koji je isplovljavao sa Pina, otplivali dalje prema jugu u pravcu ostrva Sveti Marko.

U svakom slučaju, pojava delfina obradovala je i francuske turiste – putnike na brodu "Le coche d eau" koji su kasnije bili u prilici da fotografišu ove druželjubive morske sisare.

"Veoma nas raduje informacija da se delfini ponovno češće mogu sresti u Boki Kotorskoj jer njihovo prisustvo potvđuje relativno dobro stanje morskog ekosistema u zalivu. Dobili smo dojavu iz Kotora da su primijećeni i u Kotorskom zalivu, ali za sada nemamo preciznijih detalja po kojima bi mogli definitivno utvrditi o kojoj se vrsti delfina radi. U svakom slučaju, lijepo je i dobro što su ti morski sisari opet u Boki", kazao je "Vijestima" direktor Instituta za bilogiju mora Kotor dr Aleksandar Joksimović.

Bonus video: