Nagrade za najbolje na Olimpijadi znanja

Olimpijada znanja je takmičenje iz prirodnih nauka koje organizuje Prirodno-matematički fakultet
418 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 09.05.2012. 15:52h

Đacima koji su postigli najbolje rezultate na Olimpijadi znanja nagrade će biti uručene u petak 11. maja, u zgradi rektorata Univerziteta Crne Gore.

Olimpijada znanja je takmičenje iz prirodnih nauka koje organizuje Prirodno-matematički fakultet, a održano je proteklog vikenda.

Ove godine, podijelivši drugo mjesto, najbolje rezultate iz matematike za 7. razred postigli su Anis Idrizović - OŠ "Dušan Korać" Bijelo Polje, Milivoje Vidaković - OŠ "Pavle Rovinski” Podgorica i Lazar Lukić - OŠ "Vuk Karadžić" Podgorica.

Iz matematike za 8. najbolji su Sanja Kastratović - OŠ "Vuk Karadžić" Berane i Nikola Raičević - OŠ "Štampar Makarije" Podgorica, koji su podijelili prvo mjesto.

Najbolji iz matematike za 9. razred je Ilija Gračanin - OŠ "Njegoš" Kotor, a Rade Nježić - Gimnazija "Slobodan Škerović" Podgorica za 1. razred srednje škole.

Najuspješniji iz matematike za 2. srednje su Milica Dašić - Gimnazija "Slobodan Škerović" Podgorica i Filip Popović - Gimnazija "Tanasije Pejatović" Pljevlja, za 3. razred Slobodan Zeković i Luka Pavlović, obojica iz Gimnazije Slobodan Škerović, a za 4. Oleg Cmiljanić iz iste škole.

Đaci podgoričke OŠ “Sutjeska” Andrija Rašović, Jasna Zeković i Anđela Gazdić podijelili su prvo mjesto u takmičenju osmaka iz fizike.

Najbolji fizičar u 9. razredu je Dragić Krstajić iz iste škole, a u prvom srednje Jelena Lalić - Gimnazija "Stojan Cerović" Nikšić.

Najbolji u drugom srednje iz fizike su Danko Petrić - Gimnazija "Tanasije Pejatović" i Janko Zeković - Gimnazija "Slobodan Škerović", u trećem razredu Đorđije Krivokapić -Gimnazija "Stojan Cerović", a u četvrtom Petar Tadić iz iste škole.

Najbolja hemičarka među osmacima je Milka Petrović - OŠ "Dušan Ivović" Kosanica, Pljevlja, a u 9. razredu Ljiljana Novović - OŠ "Risto Ratković" Bijelo Polje i Maja Vujisić - OŠ "Sutjeska" Podgorica.

Miloš Luburić - Gimnazija "Niko Rolović" Bar, najbolji je iz hemije za 1. srednje, Milena Roganović - Gimnazija "Stojan Cerović" Nikšić, za 2. razred, a Nataša Mijanović - Gimnazija "Slobodan Škerović", za 3. razred srednje škole.

Najbolja iz bilogije za 7. razred je Ana Vukojičić - OŠ "Boško Buha" Pljevlja, a za 8. Staša Šćepanović - OŠ "Oktoih" Podgorica.

Prvo mjesto za 9. razred podijelili su Ksenija Zečević - OŠ "Maksim Gorki", Vladana Marković i Milica Jelovac, oboje iz OŠ "Pavle Rovinski”.

Najbolji iz biologije za 1. srednje su Rabela Osmanović i Adil Begović, oboje iz Gimnazije "Miloje Dobrašinović".

Luka Pajović iz Gimnazije "Slobodan Škerović" najbolji je među đacima 2. razreda, a Aldina Bralić - Gimnazija "30. septembar" Rožaje, za 3. razred.

Mirko Pejatović iz Gimnazije "Tanasije Pejatović" najbolji je hemičar među đacima 4. razreda.

Najbolji programer među srednjoškolcima je Lazar Radinović, maturant Elektrotehničke škole ''Vaso Aligrudić''.

Galerija

Bonus video: