pooštrene kontrole

Bar: "Pauk" opet aktivan od narednog ponedjeljka

Iz Komunalne policije apeluju na građane da više ne parkiraju vozila po trotoarima, uređenim zelenim površinama, saobraćajnicama ispred kafića
0 komentar(a)
parking_1, Foto: Anto Baković
parking_1, Foto: Anto Baković
Ažurirano: 08.05.2012. 18:29h

Komunalna policija upozorila je građane da se okanu starih loših navika parkiranja vozila na javnim površinama, zaprijetivši nesavjesnim vozačima novčanim kaznama i “paukom”.

Najavivši pooštravanje kontrole u susret ljetnjoj turističkoj sezoni, načelnik barske Komunalne policije Zoran Pajović naglasio je da cilj akcije nije kažnjavanje građana, već “očuvanje opštih dobara”.

“U ta opšta dobra lokalna uprava je proteklih godina uložila višemilionske svote, sve u cilju da Bar bude što ugodniji za život i rad naših građana, te turistička destinacija prepoznata po redu i čistoći. Zato apelujemo na sve građane da više ne parkiraju vozila po trotoarima, uređenim zelenim površinama, saobraćajnicama ispred kafića. Time će izbjeći i neprijatnosti i značajne materijalne izdatke”, opomenuo je Pajović.

Ističući da je nepropisno parkiranje u Baru “ponovo uzelo maha”, on je dodao da će komunalni policajci vlasnike nepropisno parkiranih automobila od danas “prvo opominjati, a potom i rigorozno kažnjavati”.

Kazna 20 eura

“Preventivno dejstvo” biće sprovođeno svih sedam dana u nedjelji, a od narednog ponedjeljka će biti uključen i “pauk”.

“Naši inspektori za drumski saobraćaj izdavaće nalog od 20 eura počiniocu prekršaja zbog nepropisnog parkiranja, a u slučaju neplaćanja, podnosiće zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka. Počiniocu prekršaja uručuje se rješenje za naknadu troškova, a vozila koja podigne ’pauk’ biće skladištena na parking prostoru kod Upravne zgrade JP ’Komunalne djelatnosti’. Tamo će naš ovlašćeni službenik biti prisutan 24 časa i nakon izmirenih naknada vraćati vozilo vlasniku”, ukazao je Pajović.

Kazne za počinioce prekršaja su 30 eura na licu mjesta za utovar i istovar vozila, 30 eura za prevoz vozila do određenog mjesta, te pet eura za čuvanje vozila do 24 časa. Rad „pauk“ službe biće organizovan u dvije smjene, a po potrebi biće uvedena i treća smjena.

U prijepodnevnim časovima, kada je učestalo nepropisno parkiranje, barskim ulicama patroliraće dva “pauka”, a popodne jedan.