O HE u Plužinama, Šavniku I Podgorici

Iz resora Predraga Sekulića saopšteno da je cilj javne rasprave je da se na organizovan, strukturiran i prijemčiv način stručna i laička javnost upozna sa Detaljnim prostornim planom
0 komentar(a)
Ažurirano: 08.05.2012. 18:50h

Javne rasprave o nacrtu Detaljnog prostornog plana za prostor višenamjenske akumulacije na rijeci Komarnici i nacrtu Izvještaja o strateškoj procjeni uticaja na životnu sredinu održaće se u periodu od 8. maja do 8. juna u organizaciji Ministarstva održivog razvoja i turizma.

Kako je najavljeno, rasprave će biti realizovane kroz okrugle stolove sa temom “Planski aspekti višenamjenske akumulacije i zaštita životne sredine” i to u Šavniku 15. maja, Plužinama 17. maja, dok će u glavnom gradu okrugli sto biti organizovan 23. maja.

Kako je saopšteno iz resora Predraga Sekulića, cilj javne rasprave je da se na organizovan, strukturiran i prijemčiv način stručna i laička javnost upozna sa Detaljnim prostornim planom i predloženim planskim rješenjima.

Iz Ministarstva očekuju da će rasprave podstaći stručnjake i širu javnost da se uključe u proces i daju konkretne prijedloge, mišljenja i komentare. Nacrti če biti dostupni javnosti, pa ga zainteresovani mogu preuzeti u Ministarstvu održivog razvoja i turizma u Podgorici od 10 do 13 časova, kao i u sekretarijatima za urbanizam u opštinama Plužine i Šavnik u istom terminu.

Dokumenta će biti dostupna i na sajtu Ministarstva, pa primjedbe i sugestije građani mogu slati na adresu javna.rasprava@mrt.gov.me ili direktno na arhivu Ministarstva održivog razvoja i turizma.

Bonus video: