Kroz blato i rupe teško automobilom do Orahova u Crmnici

Kažu da ih još više vrijeđa što se i pored urednih apela niko od nadležnih ne oglašava oko opravke puta
106 pregleda 1 komentar(a)
Orahovo, Foto: Privatna arhiva
Orahovo, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 24.05.2018. 11:06h

Mještani crmničkog sela Orahovo ogorčeni su zbog razrovanog makadamskog puta kojim od početka godine, kako tvrde, teško vozilima mogu doći do kuća.

Kažu da ih još više vrijeđa što se i pored urednih apela niko od nadležnih ne oglašava oko opravke puta.

“Put prolazi pored pumpe Vodovoda i u jako je lošem stanju. Na naš zahtjev, predsjednik MZ Vipazar Đuro Marković izašao je 25. januara na lice mjesta, utvrdio stanje i uputili smo dopis Vodovodu. Kako nije bilo odgovora, lično sam tamo pošao i rekli su mi da put nije njihova, već nadežnost opštine. Marković je dopis onda poslao opštini, ali do dan-danas nema odgovora”, kaže Miško Đurović.

On je dodao da je stanje pogoršano prije sedam dana zbog iskopane rupe na putu, zbog čega je na nekoliko automobila pričinjena šteta.

“Radi se o investiciji od najviše 1.000 eura za 400 metara puta, opravka bi možda trajala tri-četiri dana. Kada smo se mi ponudili da to sami uradimo, rečeno nam je da bi ‘nadležni odmah reagovali’, ako bi bio onemogućen pristup pumpi. Ovako, sada smo slijepo crijevo, izgleda da niko ne zna da ovdje ima živih ljudi. Ovdje je vinarija Žarka Mašanovića koji dobija medalje u Francuskoj i Francuzi ne mogu doći zbog puta. Ja već tri godine držim mini-azil za pse i ne mogu da im donesem hranu”.

Bonus video: