Protest obezbjeđenja opet utamničio Valdanos

"Vijesti" iz pouzdanih izvora saznaju da radnici privatnog obezbjeđenja štrajkuju zbog neisplaćenih zarada za 4 do 5 mjeseci
0 komentar(a)
Valdanos, Foto: Samir Adrović
Valdanos, Foto: Samir Adrović
Ažurirano: 06.05.2012. 06:43h

Najpoznatija kapija na Jadranu od 5. maja je opet sinonim Alaktraza - iako je “Mogul” nedavno izdejstvovao slobodan pristup Valdanosu, posjetioce je na ulazu u mitsku uvalu opet sačekao katanac velik kao Možura.

"Ne možete ući danas u Valdanos", kazali su reporteru “Vijesti” radnici privatnog obezbjeđenja “Popović sekjuriti gard”, koji odavno obavljaju kontrolu na ulazu u Valdanos.

Na pitanje zašto je kapija ponovo zatvorena, jedan od prisutnih momaka je rekao da Ministarstvo odbrane nema ništa s tim.

"I građani imaju razumijevanja za naš postupak", kazao je on, ne želeći da se predstavi.

"Vijesti" iz pouzdanih izvora saznaju da radnici privatnog obezbjeđenja štrajkuju zbog neisplaćenih zarada za 4 do 5 mjeseci. To nam je potvrdio i direktor “Mogula” Džemal Perović, koji je juče bio na kapiji.

"Nezvanično smo dobili izjavu od šefa obezbjeđenja da su zaposleni na kapiji stupili u štrajk zbog nezimirivanja plata u zadnjih 5 mjeseci. Opet nezvanično, čuli smo da je Ministarstvo odbrane izmirilo sve obaveze prema firmi koja je zadužena za ulazak u Valdanos. Mi ovdje vidimo priliku da podrškom ovim momcima još jednom skrenemo pažnju na suludu politiku koja se vodi prema uvali jer umjesto da donosi novac, ona donosi gubitke i velike troškove", kazao je Perović “Vijestima".

On je podsjetio da je Vlada do sada privatnom obezbjeđenju platila više od 300.000 eura.

"Mislimo da treba odustati od ove sulude politike, da treba valorizovati ovu uvalu, da mještanima treba vratiti maslinadu da se to počisti i da se plaža stavi u funkciju. Ovdje imamo toliko uspješnih zakupaca a na kraju tu je ponuda i Opštine", kazao je Perović.

Potvrda o dešavanjima u Valdanosu, "Vijestima" je stigla i iz Ministarstva odbrane.

"Ministarstvo je, zaključno sa martom, regulisalo sve obaveze prema "Popović sekjuriti gardu". Faktura za april još nije stigla ali čim nam dospije, i ona će biti regulisana", kazali su “Vijestima", u Ministrastvu odbrane.

Prema nezvaničnim informacijama, radnicima obezbjeđenja u Valdanosu ne uplaćuju se ni doprinosi.

Bonus video: