Na Gorici pucali iz vazdušne puške i na djevojčicu

“Vijestima” se obratila sugrađanka koja je za vrijeme šetnje na Gorici zadobila dvije rane
1 komentar(a)
Gorica, Foto: Arhiva "Vijesti"
Gorica, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 04.05.2012. 16:14h

Roditelj sedamnaestogodišnje djevojčice podnio je policiji 28. aprila prijavu u kojoj se navodi da je nepoznati počinalac ili više njih, u rejonu podnožja brda Gorica, gađao i pogodio djevojčicu, najvjerovatnije, koristeći vazdušno oružje, odgovoreno je iz tima za odnose s javnošću Uprave policije na pitanje “Vijesti” da li je bilo prijavljenih slučajeva građana koji su napadnuti iz vazdušne puške.

Policija je, kako su saopštili, odmah nakon dobijanja prijave izašla na lice mjesta, i preduzima mjere, radnje i postupke na identifikaciji jednog ili više osoba koje su učestvovale u tom napadu.

"O tom događaju je upoznat nadležni tužilac. Slijedi podnošenje krivične prijave protiv, za sada, nepoznatog počinioca", saopšteno je iz Uprave policije.

“Vijestima” se obratila sugrađanka koja je za vrijeme šetnje na Gorici zadobila dvije rane, nakon što je iz vazdušne puške na nju pucala jedna ili više osoba.

Ona se obratila ljekaru, koji joj je prepisao dvije injekcije i antibiotike. Sugrađanka je o ovom slučaju obavijestila policiju, ali nije željela da podnosi krivičnu prijavu.

"Upozoravamo građane koji posjeduju vazdušno oružje da isto stave pod svoj puni nadzor i kontrolu i spriječe njegovu zloupotrebu, posebno imajući u vidu opasnost i trajne posljedice koje projektili izbačeni iz ove vrsta oružja mogu izazvati na mekim tkivima, kao i povrede koje za posljedicu mogu imati trajna oštećenja ili gubitak vida ili sluha", saopšteno je iz tima za odnose s javnošću Uprave policije.

Bonus video: