Organizatorima protesta policija napisala prijavu

Oni su kamionom prolazili ulicama Podgorice, djelili građanima letke i pozivali ih da izađu u subotu na protest
69 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 04.05.2012. 18:07h

Organizatori građanskog protesta koji će biti održan u subotu, u 12 časova, prošli su ulicama Podgorice kako bi građanima podjelili letke i pozvali ih da im daju podršku na protestu.

TV Vijesti, Danijela Lasica

Oni su kamionom prošli pored nekoliko "stubova sistema" zbog čega su dobili prijavu.

Policija im je objasnila da su se vozili u otvorenom kamionu i na taj način prekršili Zakon o bezbjednosti saobraćaja.

Ispred Univerziteta

Organizatori protesta poručili: Lukšić je završio!

Što će se desiti ako Vlada ne podnese ostavku i tako ispuni zahtjev organizatora trećeg građanskog protesta koji će sjutra u Podne početi u Podgorici, biće saopšteno na samom protestu, kazali su organizatori na konferenciji za novinare.

Unija slobodnih sindikata (USS), Mreža za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) i Studentska unija će protesnu šetnju “Obilazak stubova sistema” početi sjutra u 12 časova sa platoa ispred Univerziteta.

"Igor Lukšić je završio", kazala je izvršna direktorica MANS-a Vanja Ćalović.

Ona je rekla da je vrijeme da interesi građana budu iznad interesa “male halapljive elite”.

Predstavnik USS Janko Vučinić je pozvao radnike, studente, penzionere i sve građane da dođu na mirni građanski protest i tako pokušaju da spriječe dalje propadanje i osiromašenje naroda.

"Oni koji ne smiju neka ostanu kući i strahuju i njih ćemo pitati 'a kad ćete živjeti'", rekao je Vučinić dodajući da je pad Vlade garantovan.

Studenti Demir Hodžić i Ognjen Jovović su kazali da građani i studenti treba da dođu na protest i pokažu vlastima da više ne dozvoljavaju da ih dijele ni po kom osnovu.

"Zalažemo se za čist izbor i dobićemo ga sa ovom ili nekom drugom vlasti". kazao je Hodžić i podsjetio da studenti traže poštovanje Bolonjske deklaracije, slobodu Univerziteta i besplatno školovanje.

Galerija

Bonus video: