18 saobraćajnih nezgoda, povrijeđeno pet osoba

U Crnoj Gori danas će biti pretežno sunčano, uz slab do umjeren razvoj oblačnosti, saopšteno je iz Hirometeorološkog zavoda
0 komentar(a)
saobraćaj, Foto: Arhiva Vijesti
saobraćaj, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 04.05.2012. 07:54h

U Crnoj Gori u protekla 24 sata dogodilo se 18 saobraćajnih nezgoda, u kojima je jedna osoba povrijeđena teže a četiri lakše.Iz Operativnog centra Uprave policije je saopšteno da je izdato 322 naloga za uplatu novčanih kazni i podnijeto 69 prekršajnih prijava.Policija je oduzela 51 vozačku dozvolu i par registarskih tablica.

Dobri uslovi za vožnju

U Crnoj Gori se saobraća po suvim putevima, a iz Auto-moto saveza Crne Gore pažljiviju vožnju i poštovanje signalizacije preporučuju na putevima gdje je zbog radova izmijenjen režim saobraćaja.Na magistralnom putu Tuzi-Božaj saobraćaj se zbog radova obustavlja za teretna vozila od 12 do 17 sati, a za putnička od 14 do 17 sati.Na magistralnom putu Prijepolje-Bijelo Polje u mjestu Barski most zbog radova na rekonstrukciji tunela saobraćaj se obustavlja od devet sati i 30 minuta do 12 sati i 30 minuta i od 14 do 17 i 30 kao i noću od 22 do tri sata. Alternativni putni pravac je Prijepolje-Pljevlja-Mojkovac.Zbog rekonstrukcije tunela Tivran na magistralnom putu M-2, na dionici Ribarevina-Berane, obustavlja se saobraćaj za sve vrste vozila u terminu od devet do 11, od 15 do 17 sati, kao i noću od 23 do četiri sata.Na dionici Vilusi-Petrovići na regionalnom putu R-12 rekonstruiše se put, zbog čega je zabranjen saobraćaj za teška teretna vozila, a za ostale kategorije vozila saobraćaj je u prekidu od osam do deset i od 15 do 17 sati. Teretna vozila se u tom vremenskom periodu upućuju na alternativni put Vilusi-Klobuk-Trebinje.

Na regionalnom putu R-17 na dionici Ulcinj-Ada zbog izgradnje mosta na Port Mileni izmijenjen je režim saobraćaja

Uglavnom sunčano, do 26 stepeni

U Crnoj Gori danas će biti pretežno sunčano, uz slab do umjeren razvoj oblačnosti, saopšteno je iz Hirometeorološkog zavoda.U popodnevnim satima u planinskim predjelima na sjeveru, lokalno će biti uslova za kratkotrajnu kišu ili pljusak sa grmljavinom.Vjetar uglavnom slab do umjeren, zapadni i jugozapadni. Jutarnja temperatura od 4 do 16, najviša dnevna od 17 do 26 stepeni.