„Frutagra” za zdravlje i potenciju

"U buretu od 200 litara doda se sve ovo voće, ostavi se da vri, konstantno se dodaje i otače voda, i dobija se ovaj šampanajc od voća koji smo nazvali “frutagra”"
66 pregleda 0 komentar(a)
Frutagra, Foto: Jelena Jovanović
Frutagra, Foto: Jelena Jovanović
Ažurirano: 29.04.2012. 08:59h

Prvi danilovgradski sajam starih zanata i suvenira organizovan u subotu na platou ispred zgrade Skupštine opštine ispunila je očekivanja organizatora. Na Trgu 9. decembar bilo je oko 50 štandova i izlagača iz Crne Gore Srbije i Republike Srpske.

Velimir Đoković direktor kompanije "Đoković" d.o.o. koja je organizovala sajam, kazao je da je manifestacija uspjela i da je dobila najviše ocjene od predstavnika Nacionalne turističke organizacije.

"Broj ljudi koji je od jutros u 9 sati do zatvaranja prošao platoom i broj onih koji su prisusutvovali svečanom otvaranju govori da ovakve manifestacije trebaju Danilovgradu i Crnoj Gori.

Naročito mi čini zadovoljstvo, a i daje za pravo, to što su izjave svih učesnika da su maksimalno zadovoljni organizacijom, protokolom i posjetom. Ostaje mi da se potrudim da svaka naredna manifestacija, a sigurno je da će ih biti još, bude uspješnija", kazao je Đoković.

Najveselije je bilo na štandu kompanije "Agrovite eco" gdje su posjetioci mogli probati domaće pivo pravljeno po recepturi staroj 300 godina, ali i "frutagru", napitak spravljen od ječma, kleke dunja, krušaka, jabuka i raznog sušenog voća.

"U buretu od 200 litara doda se sve ovo voće, ostavi se da vri, konstantno se dodaje i otače voda, i dobija se ovaj šampanajc od voća koji smo nazvali “frutagra” jer podstiče zdravlje i potenciju", kazao je Dejan Bjelica iz “Agrovite”.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: