Princ Nikola pomogao rožajske porodice sa paketima hrane i higijene

Gradonačelnik Nusret Kalač se u ime Opštine i porodica zahvalio na donaciji
0 komentar(a)
Princ Nikola, Rožaje, Foto: Aida Sadiković
Princ Nikola, Rožaje, Foto: Aida Sadiković
Ažurirano: 27.04.2012. 17:23h

Oko 80 rožajskih porodica koje su u stanju socijalne potrebe dobilo je iz Fondacije „Njegoš Petrović“ prehrambene i higijenske pakete vrijedne po 50 eura.

Crnogorski princ Nikola Petrović je rekao da je Fondacija počela sa radom prošle sedmice i da mu je drago što je u prilici da se makar na simboličan način solidariše sa najugroženijima.

“Lijepo se osjećam danas u Rožajama. U Parizu redovno čitam ovdašnju štampu i znam da ovdje ima dosta porodica koje su u stanju socijalne pomoći. Ovo je samo početak, nadam se da ćemo i ubuduće biti u prilici da na razne načine pokažemo solidarnost. U svakom slučaju, svima vama želim bolja i bogatija vremena”, rekao je Petrović.

16.000 eura za opštine sa sjevera

Gradonačelnik Nusret Kalač se u ime Opštine i porodica zahvalio na donaciji.

“Iz Fondacije je obezbijeđeno 16.000 eura za pomoć građanima u četiri opštine, među kojima je i Rožaje. Znajući da ima dosta porodica kojima je neophodna ovakva pomoć, zbog ograničenog broja, mi smo odabrali 80, koje su u najtežoj situaciji. Znamo da ovo nije dovoljno, već da vam treba daleko više. Zahvaljujući prinčevoj dobroj volji, makar na trenutak je dijelu najsiromašnijih ublažena egzistencijalna potreba”, rekao je Kalač.

"Zahvaljujući prinčevoj dobroj volji, makar na trenutak je dijelu najsiromašnijih ublažena egzistencijalna potreba”, rekao je Kalač

On je u neformalnoj komunikaciji Petroviću rekao da se nada da će se neka buduća donacija odnositi na otvaranje novih radnih mjesta, na šta je princ potvrdno i sa osmijehom klimnuo glavom. Obećao je da će u Fondaciji za početak razmisliti o podršci održivim projektima iz oblasti poljoprivrede i proizvodnje zdrave hrane.

Princ Nikola je boravio i u Beranama gdje je posredstvom Fondacije obezbijeđena pomoć za 160 porodica u vidu paketa hrane i higijene vrijednosti 25 eura.

Bonus video: